Hlavní obsah

O titul v lize basketbalistek se opět utkají Brno a USK Praha

PRAHA

Finále basketbalové ligy žen má pošesté za sebou stejné složení. Ze semifinále si dnes postup do boje o titul v nejkratším možném čase zajistily favorizované celky Frisco Sika Brno a USK Praha, který obhajuje loňské prvenství v soutěži.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Cathrine Kraayeveldová z USK Praha (vpravo) v duelu Euroligy s maďarskou Šoproní. (ilustrační foto)

Článek

Oba týmy vyhrály podle očekávání semifinálové série 2:0 na zápasy. Brňanky ve druhém duelu zdolaly jasně Mladou Boleslav 112:70, basketbalistky USK v Trutnově prohrávaly v poločase 46:47, ale vyhrály 85:74.

Pražanky držela střelecky Whalenová, autorka 24 bodů, dvanáct přidala Bednářová. "Bylo to nadprůměrné ligové utkání, ve kterém v prvním poločase obrany příliš nevynikaly," uvedl asistent trenéra Ivan Beneš. "Ve druhém poločase jsme získali uklidňující desetibodový náskok, který jsme taktickou hrou udrželi až do konce."

Hráčky Brna rozhodly o svém vítězství nad Slovankou hned v první čtvrtině, protože již ve 14. minutě vedly 41:17. V dresu hostů, kterým chyběla Eva Vítečková, se nejvíce dařilo Hollie Grimaové, jež zaznamenala 28 bodů, čímž vyrovnala svůj osobní rekord.

Reklama