Hlavní obsah

Nowitzký z Dallasu zase perlil, ale na Orlando to nestačilo

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu nestačili v domácí hale na Orlando a ve čtvrtečním utkání NBA prohráli 82:97. V souboji týmů ze druhých míst konferencí doplatili hráči Dallasu na náročný program a středeční prodloužení proti Memphisu.

Foto: Tim Sharp, ČTK/AP

Dirk Nowitzki (41) sám na vše nestačí.

Článek

V domácím dresu se k tradiční opoře Dirku Nowitzkému nikdo svým výkonem nepřiblížil a hosté měli především pod košem výraznou převahu. Dwight Howard přidal do svých statistik 17 bodů, dvacet doskoků a pět zblokovaných střel. Z dálky se zase dařilo Vinci Carterovi a náhradníkovi Mickaelu Pietrusovi, jenž si 24 body vylepšil sezonní maximum.

"Minuli pár střel, které jindy dávají. A také neměli zrovna čerstvé nohy. I tak je to skvělé vítězství," komentoval výhru kouč Magic Stan Van Gundy.

Denver se snaží zastavit pád 

Pád z druhého místa v Západní konferenci se snaží zastavit Denver, který z posledních šesti zápasů vyhrál jediný. Proti rozjetému Portlandu mu však parádně vyšlo závěrečných 15 minut a nakonec Nuggets vyhráli 109:92. Carmelo Anthony si většinu ze svých 25 bodů schoval na poslední čtvrtinu, navíc jej s více než 20 body doplňovali Nene a Chauncey Billups.

Pokérovaný útočník Denveru Chris Andersen patřil k oporám týmu. foto: ČTK/AP/David Zalubowski

Výsledky NBA:
Dallas - Orlando 82:97, Denver - Portland 109:92.

Reklama

Související témata: