Hlavní obsah

Trenér českých házenkářek si na Ázerbájdžán stoprocentně věří

Podruhé během pěti dnů se české házenkářky utkají v kvalifikaci mistrovství Evropy s Ázerbájdžánem. Trenér Jiří Tkadlec věří, že v neděli v Brně navážou na středeční jasné vítězství 26:19 z Baku, kde si jeho svěřenkyně po předchozích dvou porážkách připsaly první body.

Článek

V tabulce druhé skupiny, z níž postoupí na šampionát dva týmy, jsou české hráčky na třetím místě za Maďarskem a Švédskem.

"Očekávám jasnou výhru. Roli favorita jsme potvrdili již v prvním zápase a na domácí palubovce by to mělo být ještě jasnější," řekl Tkadlec.

V Baku uspěl český výběr až po zlepšeném výkonu ve druhém poločase. "Začátek zápasu poznamenala z naší strany nervozita. Hru soupeře jsme měli detailně prostudovanou, přesto jsme se nevyhnuli v zápase hluché fázi a dovolili jsme domácím jít ve dvacáté minutě do vedení," uvedl Tkadlec.

 Opět bez zraněných opor

Stejně jako v Baku bude postrádat zraněné opory - brankářku Barboru Raníkovou, pivotka Janu Simerskou i nejlepší střelkyně interligy Ivetu Luzumovou. Ani v odvetě nebude moci hrát Pavla Poznarová, která má na ruce dlahu. K týmu se však ve čtvrtek připojily Hana Martínková a Iveta Matoušková.

Českého kouče nepotěšila z hlediska vývoje ve skupině čtvrteční výhra Maďarska ve Švédsku, po níž vedou vítězky tabulku s plným ziskem šesti bodů. "Ten výsledek nám moc nepřeje, ale uvidíme jak dopadne odveta těchto soupeřů," řekl Tkadlec.

Nedělní zápas v Brně v hale Vodova se uskuteční od 14:45, přímý přenos vysílá ČT4.

Reklama