Hlavní obsah

Volejbalisté Kladna vedou nad obhájci titulu Budějovicemi už 2:0

PRAHA

Volejbalisté Kladna vyhráli v semifinále extraligy i druhý domácí zápas s Českými Budějovicemi. Tentokrát v repríze loňského boje o titul neztratili ani set a v sérii na čtyři vítězná utkání vedou nad úřadujícími šampiony 2:0. Druhé semifinále začal lépe Liberec, který dnes zdolal Příbram rovněž 3:0 na sety.

Článek

"Byli jsme lepší nejen v útoku, ale i na bloku, kde se prosadilo naše dravé mládí," řekl kladenský trenér Jindřich Licek. Třetí zápas se bude hrát v pátek v Českých Budějovicích. "Vedeme v sérii 2:0, ale to ještě nic neznamená, protože je zapotřebí udělat další důležité kroky. Bude to těžké. Přesto se všichni těšíme na pravé volejbalové prostředí v Budějovicích," dodal.

Hostující kouč Petr Brom konstatoval, že jeho svěřenci si neporadili s kvalitním servisem domácích a solidní přihrávkou. "To rozhodlo. My však nic nevzdáváme a věřím, že s pomocí diváků v zádech máme na to, abychom sérii zdramatizovali," řekl Brom.

Volejbalisté Liberce vstoupili do semifinále jasným vítězstvím nad Příbramí, která s nimi dokázala držet krok jen první set. Druhý zápas se na palubovce účastníka Final Four Vyzývacího poháru hraje opět v neděli.

Liberec vyhrál první set 25:23, po dobrém vstupu do toho druhého ale svého soupeře už jasně převyšoval. "Začátek byl trochu nervózní, Příbram nás tlačila servisem. Pak už to bylo ale perfektní. Jsem rád, že odvádíme takové výkony po celou sezonu ve třech soutěžích," pochválil své svěřence v rozhovoru pro Českou televizi kouč liberecké Dukly Michal Nekola.

Příbram měla za sebou zdařilé čtvrtfinále, kdy vyřadila silnou Ostravu 3:1 na zápasy, úvod semifinále ji ale zastihl v útlumu. "My odehráli čtyři skvělé zápasy a ten pátý proti Liberci byl suverénně nejhorší. Musíme se hlavně psychicky připravit na zítřek. Máme pět juniorů mimo sestavu, a tak si nemohu dovolit velké změny v sestavě. Na střídání mám pouze dva hráče," povzdechl si hostující trenér Jan Svoboda.

Play-off extraligy volejbalistů, semifinále:
Liberec - Příbram 3:0 (23, 18, 16). Stav série: 1:0.
Rozhodčí: Dočkal, Gall. Čas: 84 minut. Diváci: 585.
Kladno - České Budějovice 3:0 (15, 17, 23).
Rozhodčí: Antušák, Blažek. Čas: 94 min. Diváci: 600. Stav série: 2:0.
Skupina o udržení, 3. kolo:
ČZU Praha - Ústí nad Labem 2:3 (23, 23, -17, -23, -7)
Rozhodčí: Renčín, Krtička. Čas: 101 min.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články