Hlavní obsah

Basketbalisté Oklahomy si zajistili účast v play-off NBA

DALLAS

Basketbalisté Oklahomy v pravý čas ukončili sérii devíti porážek s Dallasem. V sobotu vyhráli na palubovce Mavericks 121:116 a zajistili si účast v play-off zámořské NBA. "Je to skvělý pocit. Hráči tvrdě pracovali celý rok a udělali na mě velký dojem. Jsem si jist, že tak budeme pokračovat i dál," řekl trenér Oklahomy Scott Brooks.

Foto: Chris Carlson, Reuters

Basketbalisté Oklahomy Kevin Durant a James Harden se radují - ilustrační foto.

Článek

Na výhře Thunder se 23 body podílel Kevin Durant, Jeff Green přidal o jeden méně. V dresu Dallasu, který se může s Oklahomou potkat v play off, byl nejlepší Dirk Nowitzki s 30 body a 13 doskoky.

Další skvělý výkon předvedl Dwyane Wade z Miami, který 39 body přispěl k vítězství 97:84 nad Minnesotou. Střelec Heat tak dokázal získat třicet či více bodů ve čtyřech z posledních pěti zápasů a pomohl svému týmu prodloužit sérii neporazitelnosti na osm zápasů za sebou.

Hráči Miami poté prožili dramatický návrat domů, protože cestou v letadle upadl do diabetického komatu jeden z pilotů a stroj musel nouzově přistát v Chicagu. Muž, o kterého se během letu starali týmoví lékaři, byl převezen do nemocnice a podle agentury AP se jeho stav zlepšuje.

Přemožitele po deseti zápasech našli basketbalisté Phoenixu, kteří prohráli 98:107 v Milwaukee. Výhra však přišla domácí draho, protože kvůli zranění pravého ruky přišli o Andrew Boguta, pro kterého předčasně skončila sezóna.

Nejlepší střelec Milwaukee, které je na dosah postupu do play-off, si podle prvních zpráv vykloubil loket a navíc musí se zlomeným zápěstím na operaci.

NBA:
Atlanta - Detroit 91:85, Chicago - Charlotte 96:88, Dallas - Oklahoma City 116:121, Denver - LA Clippers 98:90, Milwaukee - Phoenix 107:98, Minnesota - Miami 84:97, New Jersey - New Orleans 115:87, Philadelphia - Toronto 123:128 po prodl., Sacramento - Portland 87:98.

Reklama