Hlavní obsah

Házenkáři Dukly porazili poprvé Karvinou a snížili stav série

PRAHA

Házenkáři Dukly Praha dnes porazili ve třetím semifinálovém utkání play-off extraligy 28:22 Karvinou a díky prvnímu vítězství snížili stav série na 1:2 na zápasy. Další možnost k postupu do finále proti Zubří budou mít mistři z předchozích šesti ročníků ve čtvrtek na domácí palubovce.

Článek

V prvním poločase byla k vidění taktická bitva. Branky přibývaly jen pomalu, a to díky dobrým zákrokům brankářů na obou stranách. Dukla vstoupila do zápasu lépe a pečlivou obranou nedovolovala soupeři blíže ohrozit gólmana Petržalu. Stav utkání byl po celou první půli vyrovnaný a ani jeden z týmů nedokázal svému protivníkovi odskočit na výraznější brankový rozdíl. Poločas tak skončil nerozhodně 12:12.

Na začátku druhého poločasu části se opět oba týmy střídaly ve skórování do stavu 14:15. Dvouminutový trest pro hostujícího hráče Duklu nastartoval. Brankář domácích Petržala doslova zavřel bránu a jeho spoluhráči třemi brankami v řadě otočili stav na 17:15. Na to reagoval trenér Karviné Hanták oddechovým časem, ale ani po něm se jeho svěřencům nevedlo lépe. Dukla poctivě bránila, další zákroky přidával Petržala a domácí dokázali jeho zákroky přetavit v branky ze druhé vlny. Ve 42. minutě tak Dukla vedla 21:16.

Hostující celek se jen těžko prosazoval, střelec Petrovský sám na všechno nestačil a branky Karviné přicházely v průměru v rozmezí pěti minut. To nemohlo stačit na rozjetou Duklu, jež nakonec vyhrála jednoznačně 28:22. Ve čtvrtém duelu v Karviné bude Pražanům chybět Polášek, který v zápase viděl podruhé v tomto ročníku přímou červenou kartu.

Semifinále play-off házenkářské extraligy mužů - 3. zápas:
Dukla Praha - Karviná 28:22 (12:12)
Nejvíce branek: Polášek 7, Horák 6, Lehocký 5 - Petrovský 6, Šulc a Ivanov po 3. Rozhodčí: Kohout, Novák. Sedmimetrové hody: 4/3 - 0. Vyloučení: 6:8. ČK: Polášek. Diváci: 350. Stav série 1:2.

Reklama

Související témata: