Hlavní obsah

Basketbalisté Toronta přišli o Boshe, soupeř mu zlomil čelist

NEW YORK

Basketbalisté Toronta přišli v NBA o Chrise Boshe, jenž kvůli zlomené čelisti a nosu nedohrál úterní utkání v Clevelandu. Raptors bez něj podlehli 101:113 a v boji o postup do play off musejí odolávat útoku Chicaga, které má za nimi na devátém místě minimální odstup.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Baketbalista Toronta Chris Bosh

Článek

Bosh odstoupil se zkrvavenou tváří ze hry už v třetí minutě, kdy ho zasáhl loktem domácí Antawn Jamison. Nejlepší hráč minulého týdne ve Východní konferenci má v obličeji zlomené dvě kosti, po rentgenovém vyšetření zůstal přes noc v nemocnici.

Ani nejlepší hráč týdne v Západní konferenci Kevin Durant z Oklahomy nebude na úterní zápas vzpomínat zrovna s nadšením, třebaže v něm nastřílel 45 bodů. Thunder totiž podlehli v Utahu 139:140 po prodloužení, které vyvrcholilo kontroverzním zákrokem právě na Duranta při pokusu o tříbodový koš v poslední sekundě.

Vteřinu předtím dostal Utah do vedení Deron Williams, který dal v utkání celkem 42 bodů a vylepšil si osobní rekord v lize. Po rozehrání se Durant pokusil vystřelit, koši však zabránil zákrok domácího C. J. Milese, po němž se hráči Oklahomy marně dožadovali odpískání faulu. "Rozhodčí to nepískl, asi měl na tu situaci lepší výhled než já. S tím nemůžeme nic dělat," řekl trenér poražených Scott Brooks.

NBA:
Charlotte - Atlanta 109:100, Chicago - Milwaukee 74:79, Cleveland - Toronto 113:101, Memphis - Houston 103:113, New York - Boston 104:101, Philadelphia - Detroit 103:124, Sacramento - San Antonio 86:95, Utah - Oklahoma City 140:139 po prodl., Washington - Golden State 112:94.

Reklama