Hlavní obsah

Basketbalisté Chicaga se rvou o play off, získali i skalp lídra Clevelandu

NEW YORK

Basketbalisté Chicaga Bulls na poslední chvíli úspěšně dohánějí ztrátu na příčky zajišťující play off. Po sedmém vítězství z posledních deseti zápasů se už dotáhli ve Východní konferenci na osmé Toronto. Navíc si připsali cenný skalp lídra NBA Clevelandu, který porazili 109:108.

Foto: John Gress, Reuters

Útočník Chicaga Derrick Rose (1) se probíjí mezi hráči Clevalandu.

Článek

Právě proti Cavaliers by Chicago mělo nastoupit v prvním kole play off, pokud se do něj dostane. Hostující trenér proto nechtěl riskovat zranění své největší hvězdy a nechal LeBrona Jamese odpočívat. Samotný Mo Williams i přes 35 bodů a deset asistencí na vše nestačil.

Ani pětatřicet bodů Mo Williamse (2) k vítězství Clevelandu nestačilo. foto: Reuters/John Gress   

"Bohové stáli při nás" 

Domácí však dobře rozehraný zápas málem ztratili, na poslední koš Joakima Noaha měl Cleveland dost času zareagovat, ani jeden z posledních šesti pokusů však cíl nezasáhl. "Basketbaloví bohové stáli při nás. Teď musíme jet do New Jersey a hrát tam svou hru. Ten tým nás už jednou porazil," upozornil Noah na bilanci s nejhorším celkem soutěže.

Také vedoucí tým Západní konference Los Angeles Lakers ve čtvrtek prohrál. Na palubovce Denveru se hosté museli obejít bez odpočívajícího Kobeho Bryanta, přesto nebyli daleko od úspěchu. Nuggets však měli ve svém středu Carmela Anthonyho, jenž vedle 31 bodů předvedl se závěrečnou sirénou i klíčový obranný blok a dovedl svůj tým ke čtvrté výhře za sebou.

Výsledky NBA:
Chicago - Cleveland 109:108, Denver - LA Lakers 98:96, Sacramento - LA Clippers 116:94.

Reklama

Související témata: