Hlavní obsah

Chelsea fandím kvůli brankáři Čechovi, přiznává česká basketbalová hvězda Veselý

PRAHA

Před týdnem pomohl svému basketbalovému týmu Partizanu Bělehrad k postupu do Final Four Evropské ligy, snáší se na něj chvála ze všech stran a již dlouho o něj mají zájem v zámořské NBA. Řeč je o českém reprezentantovi Janu Veselém, jenž už se nemůže dočkat, až v květnu v Paříži nastoupí v nejprestižnější pohárové soutěži starého kontinentu. „Miluju smečování a mám v plánu to v Paříži pořádně předvést,“ řekl devatenáctiletý český hráč.

Foto: Marko Djurica , Reuters

Český basketbalista Jan Veselý v dresu bělehradského Partizanu zavěšuje proti Maccabi Tel Aviv.

Článek

Partizan do slavného Final Four, jenž se koná 7. až 9. května v Paříži, postoupil před týdnem, kdy přes Maccabi Tel Aviv přešel po vítězství 3:1 na zápasy. Na poslední výhře 76:67 se český reprezentant podílel pěti body a šesti doskoky. Náležitě si tak Veselý užívá postup do nejprestižnější pohárové soutěže Evropy, na kterou si zajistily účast i týmy CSKA Moskvy a Barcelony. Za tu sporadicky nastupuje i další Čech Luboš Bartoň. Partizan pak v semifinále svede boj s Olympiakosem Pireus.

„Je mi jasné, že nikdo moc nevěnuje pozornost obranné činnosti nebo tomu, jak postupujete směrem do útoku. Většina lidí si vždy zapamatuje povedené smeče nebo nějaké úžasné přihrávky. Samozřejmě i já miluju smečovat a mám v plánu toho hodně ukázat v Paříži, abych tak mohl fanouškům Partizanu oplatit jejich podporu, kterou mi dávají,“ řekl pro server blic.rs Veselý.

Vyjde NBA?

Nejen pro fandy bělehradského velkoklubu se ale český reprezentant chystá ve Francii udělat velkou show. „Má přítelkyně, rodiče i sestra. Všichni budou v Paříži, aby mě podpořili,“ přiznává nadějná basketbalová hvězda. „Jsou to mí největší fanoušci a s jejich přítomností to tam pro mě bude mnohem snazší,“ domnívá se ostravský odchovanec.

O Veselého služby se čím dál tím více zajímají i kluby z nejprestižnější basketbalové soutěže světa zámořské NBA. Podle zahraničních serverů by si Veselého v draftu mohlo jako desátého v pořadí vybrat Los Angels Clippers. Pokud by se tomu tak stalo, byl by devatenáctiletý talent nejvýše postaveným Čechem v historii draftu. V roce 2002 byl Jiří Welsch vybrán jako šestnáctý, Jiří Zídek byl v roce 1995 dvaadvacátý.

Fanoušek Chelsea

Nejen basketbalem ovšem žije český reprezentant. Ve vyjádření pro srbský portál Veselý přiznal, že je i velkým fanouškem fotbalu. „Pravidelně sleduji zápasy a musím přiznat, že jsem fandou londýnské Chelsea,“ řekl český křídelník. „Hlavním důvodem je Petr Čech a také celková filozofie klubu. Petr je v Česku velmi populární a já bych se s ním jednou rád sešel,“ dodal na závěr Veselý.

Reklama

Související témata: