Hlavní obsah

Spartak Moskva počtvrté za sebou ovládl Evropskou ligu basketbalistek

VALENCIE

Basketbalistky Spartaku Moskva obhájily titul v Evropské lize. V nedělním finále porazily domácí Valencii 87:80 a soutěž ovládly počtvrté v řadě. S druhým místem se spolu se španělským publikem musela spokojit i česká reprezentantka Jana Veselá, která se do statistik finálového duelu zapsala pěti body, třemi doskoky a jednou asistencí.

Článek

Ruského favorita dotáhla k titulu americká hvězda Diana Taurasiová. Suverénně nejlepší střelkyně soutěže dala ve finále 29 bodů, v pátečním semifinále se zaskvěla proti Jekatěrinburgu 37 body. V neděli za to převzala cenu pro nejužitečnější hráčku turnaje. Stejné pocty se jí dostalo po Final Four i vloni, kdy titul MVP získala i v zámořské WNBA.

Valencie nestačila na Spartak ve finále už v roce 2007, kdy nadvláda ruského celku v soutěži začala. Stejný osud pak potkal i Brno a vloni Salamanku. V tomto ročníku Spartak neprohrál ani jediný zápas.

Třetí místo obhájil Jekatěrinburg po snadném vítězství nad Wislou Krakov 84:50. Polský tým, který ve čtvrtfinále vyřadil brněnský celek Frisco Sika, hrál stejně jako v semifinále bez české reprezentantky Kateřiny Zohnové. Ta si těsně před turnajem poranila v domácí soutěži kotník.

Final Four Evropské ligy basketbalistek ve Valencii
Finále: Spartak Moskva - Ros Casares Valencie 87:80 (49:39)
Nejvíce bodů: Taurasiová 29, McCarvilleová 20, Korstinová 16 - Miltonová-Jonesová 19, De Souzaová 16, Valdemorová 14, Snellová 12, Montaňanaová 10, Veselá 5.
O 3. místo: UMMC Jekatěrinburg - Wisla Krakov 84:50 (40:28)
Nejvíce bodů: Parkerová 21, Wautersová 14, Bibrzycká 9 - Castrová Marquesová 14, Burseová 11, Fernandezová 10.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články