Hlavní obsah

Kapitánka USK LeDréanová po finále s Brnem skončí s basketbalem

PRAHA

Kapitánka basketbalistek ZVVZ USK Praha Sandra LeDréanová po finálové sérii s Brnem ukončí hráčskou kariéru. Dvaatřicetiletá křídelní hráčka a mistryně Evropy s Francií z roku 2001, která v pražském klubu nyní hraje čtvrtou sezonu, své rozhodnutí dnes oznámila francouzské tiskové agentuře AFP.

Článek

LeDréanová svůj záměr odhalila těsně před vyvrcholením domácí nejvyšší soutěže, první díl finálové série hrané na tři vítězství mezi USK a Brnem se uskuteční ve středu v jihomoravské metropoli. V pražském klubu však o postoji LeDréanové prý věděli dlouho.

"Sandra nám o tom řekla asi už před dvěma měsíci, takže to pro nás žádné velké překvapení není," řekl ČTK manažer USK Marek Kučera. I proto se vedení klubu z Folimanky už v předstihu snaží získat jinou hráčku na její místo. "Zahájili jsme už nějaká jednání, ale je to teprve v začátcích," řekl Kučera.

LeDréanová tak stojí před poslední výzvou své bohaté kariéry - obhájit s USK loňský titul a konkurenčnímu Brnu stejně jako loni připravit finálovou prohru.

LeDréanová, která se představila i na olympiádě v Sydney v roce 2000 a ve francouzské reprezentaci nasbírala 214 startů, údajně končí s basketbalem kvůli tomu, že by ráda založila rodinu. Není však vyloučeno, že v Praze zůstane i po kariéře, protože zde žije s českým přítelem. V předstihu však už stačila naplánovat i svůj rozlučkový zápas, kterým udělá definitivní tečku za kariérou.

Na 15. května si do francouzského Valenciennes, kde zažila své nejlepší roky a v roce 2004 zde slavila i vítězství v prestižní Evropské lize, pozvala tým svých nejoblíbenějších spoluhráček, které se v exhibici utkají se současným družstvem Valenciennes. Do Francie LeDréanová pozvala i hráčky a představitele pražského USK. "Na Sandru budeme vzpomínat jen v dobrém. Na hřišti splnila, co jsme od ní očekávali, navíc sem skvěle zapadla i po lidské stránce," dodal Kučera.

Reklama