Hlavní obsah

Čeští házenkáři prohráli s Ruskem a v turnaji skončili poslední

Čeští házenkáři prohráli ve svém třetím utkání na turnaji O pohár České televize v Přerově 27:30 s Ruskem a skončili na posledním čtvrtém místě. O jejich druhé porážce na turnaji se rozhodlo v úvodních 15 minutách druhého poločasu, v němž Rusové měli až devítibrankový náskok. První místo obsadilo Slovinsko.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Český házenkář Zdráhala v kvalifikačním utkání proti Lotyšsku

Článek

Zápas byl v úvodu vyrovnaný, od páté minuty však měli Rusové navrch. Vedli však maximálně o tři góly. Češi však dokázali srovnat už jen na 11:11, od té doby neustále prohrávali.

Rozhodnutí přišlo po nástupu do druhé půle. Českým hráčům se přestalo dařit v útoku, během prvních deseti minut dali jen čtyři góly, a Rusové svůj náskok postupně zvyšovali. V závěru si tak mohli dovolit prostřídat a Češi již jen snížili na konečný rozdíl tří branek.

"Nehráli jsme dobře, stejně jako včera proti Rakousku. Bylo to bez tlaku, drzosti. Kvůli tomu jsme prohráli," zlobil se v rozhovoru pro ČT4 trenér Martin Lipták.

"Jsem naštvaný hlavně na naše střední spojky, které nehrály to, na co jsme se připravovali. Místo toho jsme hráli vesnickou házenou na náhodu, a to nefunguje. Jsem z toho smutný. Trénujeme signály, a pak hrajeme bez systému, individualisticky. Nemělo to hlavu ani patu," kritizoval kouč.

Přestože Češi skončili poslední, turnaj podle trenéra splnil záměr. "Jsem s touto akcí spokojený. Hráči totiž chtěli hrát, jen byli v krizi a nešlo to. Hlavně tu ale byla výborná atmosféra a mohli jsme si při absenci mnoha hráčů vyzkoušet nové adepty na reprezentaci," řekl Lipták.

O nových hráčích si udělal představu. "V některých momentech hráli dobře, jindy tolik ne. Ale to je normální, protože naskočili do rozjetého kádru, v němž chybělo hodně hráčů. Mám svou představu o tom, kdo je dál použitelný," dodal.

Turnaj O pohár České televize v házené mužů v Přerově:
Česko - Rusko 27:30 (13:15)
Branky: Číp 7, Zdráhala 6/2, Motl 6/4, Šik 3, Mičkal 2, Horák, Bednařík a Hrstka po 1 - Rastvorcev 8, Aslaňan a Dibirov po 5, Kokšarov 5/5, Kovaljov 3, Čipurin 2, Ivanov a Šiškarev po 1. Rozhodčí: Sivák, Dvorský (oba SR). Vyloučení: 5:8. Sedmimetrové hody: 8/6 - 5/5.
Slovinsko - Rakousko 32:29 (15:13).
Konečná tabulka:
1.Slovinsko3201106:944
2.Rusko320194:1004
3.Rakousko310291:902
4.Česko310286:932

Reklama