Hlavní obsah

Cleveland i další domácí týmy vstoupily do play off NBA vítězně

NEW YORK

Všechny čtyři domácí týmy v sobotu vstoupily do play-off NBA vítězně. Nejlepší celek základní části Cleveland vyhrál nad Chicagem 96:83, před svými fanoušky uspěli i basketbalisté Atlanty, Bostonu a Denveru.

Foto: David Richard, ČTK/AP

LeBron James.

Článek

Do sestavy Clevelandu se téměř po dvou měsících od únorového zranění a operace palce vrátil pivot Shaquille O'Neal a pomohl Cavaliers 12 body. Nejlepší střelec domácích LeBron James si připsal 24 bodů a blýskl se i čtyřmi bloky.

Chicago se snažilo, ani při dvaadvacetibodové ztrátě v třetí čtvrtině Bulls zápas nevzdali a přiblížili se až na rozdíl sedmi bodů, ale Cleveland třímal otěže pevně v rukou.

Boston sice ještě po třech čtvrtinách s Miami prohrával, ale závěr zvládl zejména v obraně excelentně a zvítězil 85:76. Kvůli dvěma technickým chybám však nedohrál domácí Kevin Garnett, který v poslední minutě udeřil při strkanici v přerušené hře Quentina Richardsona loktem do obličeje.

Nejvíce košů padlo v utkání Denveru s Utahem, v němž domácí vyhráli 126:113. Carmelo Anthony z vítězného týmu Nuggets nastřílel 42 bodů a vylepšil si osobní rekord ve vyřazovací části soutěže.

1. kolo play-off NBA:
Východní konference - 1. zápasy:
Cleveland - Chicago 96:83, Atlanta - Milwaukee 102:92, Boston - Miami 85:76.
Západní konference - 1. zápas:
Denver - Utah 126:113.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články