Hlavní obsah

Pokořit soupeře na jeho hřišti dokázal v play off NBA jen Portland

NEW YORK

Basketbalisté Portlandu jako jediní ze všech osmi týmů, které zahájily letošní play off na palubovkách soupeřů, dokázali zvítězit. Trail Blazers se ujali vedení v sérii s Phoenixem, který na jeho palubovce porazili 105:100.

Foto: Paul Connors, ČTK/AP

Basketbalista Portlandu Jerryd Bayless (vlevo) uniká hráči Phoenixu Channingu Fryeovi.

Článek

Podařilo se jim to i bez jejich nejlepšího střelce Brandona Roye, který kvůli artroskopické operaci kolena bude týmu chybět ještě jeden či dva týdny. Místo něj si s 31 body vyrovnal osobní rekord v play off Andre Miller. Z toho 15 vstřelil v poslední čtvrtině.

Domácí výhru si naopak pohlídali obhájci prvenství Los Angeles Lakers, kteří porazili 87:79 Oklahomu City. Vše teď hovoří pro šampiony, protože jejich trenér Phil Jackson ještě neprohrál žádnou z 45 sérií, ve kterých vedl 1:0.

Lakers uhlídali Duranta

Lakers se podařilo uhlídat Kevina Duranta, historicky nejmladšího krále střelců v základní části. Ve svém premiérovém startu v play off zaostal Durant s 24 body poměrně dost za svým dosavadním průměrem 30,1 na zápas; stalo se mu i to, že vůbec netrefil zařízení koše. "Bylo to deprimující. Netrefoval jsem koše, které normálně dávám," litoval Durant.

Hráči Lakers okolo Kobe Bryanta vymazali Kevina Duranta (vpravo) ze hřiště. foto: Reuters/Lucy Nicholson

Dallas přehrál 100:94 San Antonio a hlavní zásluhu na tom měl Dirk Nowitzki. Hvězdný německý basketbalista nastřílel 36 bodů. "Zkusili jsme všechno, ale nešel zastavit. Vždycky měl lepší odpověď," konstatoval trenér hostů Gregg Popovich.

Naopak Orlando potvrdilo roli favorita proti Charlotte i bez výrazného ofenzivního přispění své opory Dwighta Howarda, který zaznamenal jen pět bodů a sedm doskoků, připsal si ale také devět bloků. V útoku ho zastoupil Jameer Nelson, autor 32 bodů.

Výsledky 1. kola play off NBA
Východní konference - 1. zápas:
Orlando - Charlotte 98:89.
Západní konference - 1. zápasy:
LA Lakers - Oklahoma City 87:79, Dallas - San Antonio 100:94, Phoenix - Portland 100:105.

Reklama

Související témata: