Hlavní obsah

Boston i bez potrestaného Garnetta deklasoval v NBA Miami

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu navzdory absenci distancované hvězdy Kevina Garnetta deklasovali ve druhém utkání prvního kola play off Miami 106:77 a vedou v sérii 2:0 na zápasy. Druhé vítězství, i když těsné 95:92, si připsali i obhájci titulu Los Angeles Lakers nad Oklahomou.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Radující se Paul Pierce z Bostonu (uprostřed) v objetí se svými spoluhráči.

Článek

Jeden z lídrů Celtics Garnett nesměl k úternímu utkání nastoupit kvůli faulu loktem na Quentina Richarsona v prvním duelu, ale na týmu nebyla jeho absence znát. Skvěle ho nahradil Glen Davis, jenž si už tuto roli vyzkoušel při zranění Garnetta ve všech 14 zápasech play off minulou sezonu.

"Kdykoli mě budete potřebovat, budu tady," říkal rozesmátý Davis po zápase, v němž byl s 23 body druhým nejlepším střelcem týmu za specialistou na trojky Rayem Allenem.

"Byla to ostudná porážka," nebral si servítky kouč Miami Erik Spoelstra. Nicméně snažil se být s výhledem na další zápasy pozitivní. "Je to jen jedna prohra a ne čtyři. Takže jde jen o to, abychom se zkoncentrovali na nejdůležitější utkání v pátek," řekl před pokračováním série na Floridě.

S vedením 2:0 na zápasy pocestují na palubovku soupeře také Lakers, které v úterý zachránil tradičně skvělý střelecký výkon Kobeho Bryanta. Ten i před zraky svého otce Joea, jenž seděl vedle střídačky Lakers, nastřílel 39 bodů.

V dramatickém závěru nicméně Bryant znervóznil fanoušky kalifornského celku, když 15 sekund před koncem proměnil jen jeden z trestných hodů a zajistil svému týmu nejisté vedení o dva body. Nejlepší střelec Oklahomy Kevin Durant (32 bodů) však následně neproměnil trojkový pokus a po taktickém faulu zvýšil Pau Gasol z trestného hodu vedení na 95:92. Zápas zkusil poslat do prodloužení se sirénou Jeff Green, ale stejně jako Durant střelu za tři body minul.

Druhé domácí vítězství, tentokrát v poměru 96:86, zaznamenala i Atlanta proti Milwaukee. Phoenix se dokázal oklepat z úvodní prohry na vlastní palubovce a po výhře 119:90 vyrovnal sérii s Portlandem na 1:1.

1. kolo play-off NBA:
Východní konference - 2. zápasy:
Atlanta - Milwaukee 96:86, stav série 2:0, Boston - Miami 106:77, stav série 2:0.
Západní konference - 2. zápasy:
Phoenix - Portland 119:90, stav série 1:1, LA Lakers - Oklahoma City 95:92, stav série 2:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články