Hlavní obsah

Seřvaní basketbalisté San Antonia vyrovnali sérii s Dallasem

NEW YORK

Basketbalisté San Antonia vyrovnali sérii 1. kola play off proti Dallasu na 1:1, když dokázali na soupeřově palubovce zvítězit 102:88 a odčinili tak slabý výkon z prvního duelu. Úlohu favorita potvrdilo znovu Orlando, které nedalo šanci Charlotte, a po výhře 92:77 vede 2:0 na zápasy.

Foto: Mike Stone , Reuters

Tim Duncan ze San Antonia (uprostřed) řádil pod oběma koši.

Článek

Po nedělním nezdaru kouč San Antonia své hráče řádně vyplísnil a hvězdy Spurs si jeho slova vzaly k srdci. Tim Duncan řádil pod oběma koši a k 25 bodům přidal 17 doskoků. Jen o dva body méně zaznamenal Manu Ginobili a mnohem lepší výkon předvedl i Richard Jefferson.

Domácí hvězda Dirk Nowitzki naopak vůbec nemohl trefit koš a z prvních sedmi pokusů šest minul. Po 88 proměněných trestných hodech za sebou skončila i jeho série šestek, což předznamenalo středeční nezdar celého týmu.

Útočník Dallasu Dirk Nowitzki (uprostřed) nemohl trefit koš. foto: ČTK/AP/Mike Fuentes

Orlando si vypracovalo ve druhém poločase proti Bobcats až dvacetibodový náskok, který v závěru s přehledem uhlídalo. Dvojice Dwight Howard, Vince Carter nezářila tak výrazně, jako po většinu základní části NBA, ale v důležitých fázích zápasu měla přesnou ruku. V hostujícím týmu zůstal svým výkonem osamocen Stephen Jackson, jenž i přes problémy s levým kolenem nastřílel 27 bodů.

Dwight Howard z Orlanda měl přesnou ruku. foto: ČTK/AP/Phelan Ebenhack

Výsledky 1. kola play off NBA:
Východní konference - 2. zápas:
Orlando - Charlotte 92:77 (stav série 2:0).
Západní konference - 2. zápas:
Dallas - San Antonio 88:102 (stav série 1:1).

Reklama

Související témata: