Hlavní obsah

Chicago zdramatizovalo sérii, doma udolalo Cleveland

Basketbalisté Chicaga Bulls zdramatizovali sérii 1. kol a play off s nejlepším týmem základní části Clevelandem. Po dvou porážkách na půdě soupeře v pátek uspěli doma, když favorita udolali 108:106. Stav série tak snížili na 1:2.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Derrick Rose z Chicaga byl hvězdou utkání.

Článek

Chicago se opíralo především o Derricka Rose, který zaznamenal 31 bodů, a Kirka Hinricha, který přispěl 27 body. Domácí si především jejich zásluhou vybudovali již 13 bodový náskok.

Ovšem Cleveland znovu táhl LeBron James. Ten si v závěrečné části připsal 13 ze svých 39 bodů a nasměroval svůj tým za možným obratem. Mo Williams navíc čtyři vteřiny před koncem proměnil trojkový pokus a domácí neproměnili následné dva trestné hody, ovšem pokus Anthonyho Parkera z poloviny hřiště současně s klaksonem skončil jen na obroučce, a tak Cleveland prohrál šestý z deseti dubnových zápasů.

Ani skvělá hra LeBrona Jamese Cleveland nezachránila. foto: Reuters/John Gress

První duel na palubovce soupeře prohráli i obhájci titulu LA Lakers. Ti sice v Oklahomě vedli po poločase o sedm bodů, ovšem další dvě čtvrtiny patřili domácím, kteří hlavně zásluhou 29 bodů a 19 doskoků v podání Kevina Duranta zvítězili 101:96.

Kevin Durant (vpravo) byl největším tahounem Oklahomy. foto: ČTK/AP/Alonzo Adams

Hvězda Lakers Kobe Bryant sice 13,5 vteřiny před koncem snížil na rozdíl pouhých dvou bodů a navýšil své skóre na 24 bodů, ovšem domácí již zápas nepustili a proměněnými trestnými hody rozhodli o svém premiérovém vítězství v play off od přesunu klubu ze Seattlu v roce 2008.

Jason Richardson zaznamenal svůj osobní rekord v play off, když nastřílel 42 bodů a dovedl Phoenix Suns k důležité výhře 108:89 na půdě Portlandu. Phoenix tak soupeři oplatil porážku z domácího prostředí a ujal se vedení v sérii 2:1.

Výsledky 1. kola play off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Chicago - Cleveland 108:106, stav série 1:2.
Západní konference - 3. zápasy:
Oklahoma City - LA Lakers 101:96, stav série 1:2, Portland - Phoenix 89:108, stav série 1:2.

Reklama

Související témata: