Hlavní obsah

Volejbalisté Liberce zahájili souboj o titul výhrou nad Kladnem

LIBEREC

Dukla Liberec úspěšně vstoupila do finálové série play-off extraligy volejbalistů, když po bojovném výkonu porazila celek Kladna 3:1. Série pokračuje v sobotu v 18.00 opět na palubovce Dukly.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Po prvním zápas finále play-off volejbalové extraligy mužů se radovali hráči Liberce, kteří porazili Kladno 3:1.

Článek

Domácí v prvních dvou setech vedli, ale pokaždé je soupeř díky odvaze při servisu bodově dotáhl. „Koncovku první sady jsme zvládli, druhého bohužel ne. Od třetího setu jsme byli lepší při podání i v obraně. To nakonec rozhodlo,“ hodnotil liberecký trenér Michal Nekola.

Jeho svěřencům po vyhraném třetím dějství výborně vyšel i nástup do čtvrtého setu, v němž vedli až o devět bodů. „Kladno se dostalo do špatné rotace, čehož jsme využili. A utekli jsme soupeři natolik, že jsem věřil, že už to dotáhneme do vítězného konce. Zatím jsme ale udělali jen první krok. A k titulu potřebujeme ještě tři,“ nepropadl kouč vítěze základní části přehnanému optimismu.

Kladenský trenér Jindřich Licek měl daleko ke spokojenosti: „Vzdorovali jsme jen první dva sety. Pak jsme se dopustili spousty chyb od přihrávky až po útok. A to se těžko dotahuje. Liberec hrál poměrně v pohodě. Na náhodu jsme nemohli vyhrát.“

Finále play off volejbalové extraligy mužů - 1. zápas
Dukla Liberec - Kladno 3:1 (24, -23, 19, 17)
Rozhodčí: Labašta, Pejpal. Čas: 127 min. Diváci: 1150. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články