Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova porazily ve finále oslabené Brno 3:0

PROSTĚJOV

Volejbalistky Prostějova porazily v prvním finále extraligy KP Brno za pouhých 65 minut hladce 3:0. Brňanky přijely k zápasu s velkým favoritem jen se šesti hráčkami bez svých juniorek. Vedení klubu totiž dalo přednost startu mladých hráček ve finále juniorské extraligy v Praze proti Olympu. Druhé utkání finálové série je na programu v pondělí v 18:00 opět v Prostějově.

Článek

Hanačkám stačil k prvnímu finálovému vítězství průměrný výkon, na jejich hře se projevilo podcenění soupeře. "Naše vítězství nebylo tak jednoznačné, hráli jsme nejistě hlavně v útoku. Doufám, že v pondělí odvedeme podstatně lepší výkon. Dnes toho mnoho ke chválení nebylo," nešetřil po utkání kritikou trenér Prostějova Miroslav Čada, který postrádal zraněné opory Američanku Glassovou a nahrávačku Novákovou.

Brňanky i v oslabené sestavě kladly favorizovaným soupeřkám odpor, dařilo se jim v obraně na síti. Nastoupily bez libera, neboť hráčka na tomto postu Jášová se přesunula na místo smečařky a naopak smečařka Melichárková fungovala jako blokařka.

Brňankám vycházelo podání, kterým dostaly soupeře zejména ve druhém setu pod tlak. V této části zápasu už dokonce vedly 17:12, koncovku však nedotáhly k vítězství.

"V této fázi zápasu se ukázala síla Prostějova. Jeho útoky vedla důrazně smečující Nnamaniová, kterou jsme bránili jen s velkými obtížemi," poznamenal trenér Brňanek Ondřej Marek, který byl ale navzdory porážce spokojen s výkonem svých svěřenkyň. "Odehráli jsme vzhledem k naší situaci nadstandardní utkání. Převahu jsme měli zejména ve druhém setu. Dařilo se nám i podání," dodal Marek.

Finále play off volejbalové extraligy žen - 1. zápas:
VK Prostějov - KP Brno 3:0 (19, 21, 21)
Rozhodčí: L. Grabovský, Z. Grabovský. Čas: 65 min. Diváci: 800. Stav série: 1:0.
Prostějov: Töröková, Bramborová, Spalová, Nnamaniová, Valenteová, Ssuschkeová, libero Tomanová - Soaresová, Kučerová.
Brno: Štorková, Onderková, Kubínová, Jášová, Melichárková, Bradáčová.

Reklama

Související témata: