Hlavní obsah

Lakers mají problémy s Oklahomou, stav série je vyrovnaný 2:2

LOS ANGELES

Basketbalisté úřadujícího šampióna NBA Los Angeles Lakers mají již v úvodním kole play-off velké starosti. Na palubovce Oklahomy prohráli i podruhé a stav série je tak vyrovnaný 2:2. Domácí si od konce první čtvrtiny udržovali bezpečný dvouciferný náskok a nakonec zvítězili 110:89.

Foto: Alonzo Adams, ČTK/AP

Kevin Durant (vpravo) z Oklahomy v zápase proti Lakers.

Článek

V utkání se vůbec nedařilo Kobemu Bryantovi, jenž zaznamenal pouze 12 bodů. Oklahoma byla překvapivě lepší i v doskakování, přestože Lakers nasadili dvojici vysokých pivotů Paua Gasola a Andrewa Bynuma. Domácí táhl s 22 body tradičně Kevin Durant, dařilo se ale i ostatním. Celkem 42 bodů nastříleli hráči Thunder z čáry trestného hodu.

Oklahoma bojuje s neúprosnými historickými statistikami. Legendární kouč Lakers Phil Jackson totiž ještě v kariéře neprohrál sérii, ve které by jeho tým vedl 1:0 na zápasy. Vyřadit nejvýše nasazený tým konference hned na úvod play-off se podařilo navíc v posledních 25 letech jen třem outsiderům.

Mnohem lépe se dýchá naopak Orlandu, které zdolalo Charlotte na jeho palubovce 90:86 a od postupu ho dělí jediná výhra. Při premiérovém domácím zápase v play-off se katem Bobcats stal Jameer Nelson, jenž si 32 body vyrovnal sezonní maximum. "Dnes nás k výhře dovedl on. Skvěle střílel, přihrával i bránil. Excelentní práce," pochválil jej pivot Dwight Howard, jenž odehrál jen 26 minut, než se vyfauloval.

Domácí prostředí využilo Milwaukee, které díky výhře 107:89 snížilo stav série proti Atlantě na 1:2. Svého soupeře přehráli Bucks ve všech směrech a v pondělí budou mít možnost stav 1. kola vyrovnat.

To se povedlo už v sobotu Portlandu, který před dvacetitisicovým kotlem udolal Phoenix 96:87. Ve skvělé formě hrající LaMarcus Aldridge zaznamenal 31 bodů, klíčové střely v závěru proměňoval i uzdravený Brandon Roy.

1. kolo play-off NBA:
Východní konference - 3. zápasy:
Charlotte - Orlando 86:90 (stav série 0:3), Milwaukee - Atlanta 107:89 (stav série 1:2).
Západní konference - 4. zápasy:
Oklahoma City - LA Lakers 110:89 (stav série 2:2), Portland - Phoenix 96:87 (stav série 2:2).

Reklama