Hlavní obsah

Denver chce dát šanci Rodmanovi

Vedení týmu basketbalové NBA Denver Nuggets, jenž hodlá do sestavy zařadit teprve devatenáctiletého Carmela Anthonyho, trojku posledního draftu, se nyní rozhodlo jít i opačnou cestou a angažovat veterána. Klub chce dát šanci už dvaačtyřicetiletému Denisovi Rodmanovi.

Foto: www.concordia.k12.mo.us

Denis Rodman ještě na palubovce

Článek

Generální manažer Denveru Kiki Vandeweghe řekl, že by chtěl někdejšího lídra NBA v doskakování vyzkoušet během tohoto víkendu. "Dáme mu den na vyzkoušení," sdělil Vandeweghe deníku Denver Post. "Chceme ho nejdřív vidět."

Rodman působil v NBA naposledy v sezóně 1999/00 v dresu Dallasu Mavericks, ale stále figuruje mezi dvacítkou nejlépe doskakujících hráčů NBA v historii. Rodman byl lídrem této herní činnosti dokonce v sedmi sezónách po sobě (do roku 1998), kromě toho také pětkrát získal ligový titul a dvakrát byl zvolen nejlépe bránícím hráčem soutěže.

Přátelství z Dallasu a Detroitu

Vandeweghe se s Rodmanem zná z jeho angažmá v Dallasu, kde nynější manažer pracoval jako asistent ředitele pro hráčské záležitosti. Proto je i ochoten zapomenout na některé hráčovy výstřelky, kvůli kterým skončily jeho poslední štace v Dallasu a Los Angeles. Vandeweghe  novinám doslova řekl, že se zná s Rodmanem velmi dlouho a váží si ho.

"Pokud k nám přijde a bude hrát tak, jak ho každý zná, bude to skvělé," nechal se slyšet útočník týmu Ryan Bowen. "To, co nyní potřebujeme, je nějaký nový impuls, a ten by on mohl přinést. Dobrou zprávou je fakt, že jeho příchod by týmu zajistil větší publicitu. Na druhou stranu pokud by měl Rodman narušit to, o co se tu pokoušíme, jen nám to uškodí."

Asistent Denveru Adrian Dantley, někdejší spoluhráč Rodmana během let 1986-89 v Detroitu, se nechal slyšet, že pokud se basketbalista dokáže dostat do formy, bude pro klub přínosem.

Reklama

Související témata: