Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova porazily Brno i ve druhém finále 3:0

Volejbalistky Prostějova porazily ve druhém finále play off KP Brno za 64 minut bez ztráty setu 3:0 a po dalším hladkém triumfu jim k obhajobě titulu chybí už jen jedno vítězství. Třetí utkání je na programu ve středu od 17:00 v Brně.

Článek

Na rozdíl od sobotního prvního duelu, k němuž přijely Brňanky na Hanou pouze se šesti hráčkami, se dnes hostující tým představil v kompletním složení. Krok s favorizovaným soupeřem ale drželo Brno jen něco přes polovinu úvodního setu.

Brňankám se zpočátku dařilo dostávat Prostějov pod tlak důrazným servisem a prosazovaly se často na síti zásluhou smečařek Strakové a Svobodníkové. Vypracovaly si vedení 15:13, ale v závěru setu převzaly režii Hanačky, které začaly využívat nebezpečné bleskové útoky středem hřiště. V nich vynikala důrazná Spalová a po krajích sítě útočily Slovenka Bramborová, Američanka Nnamaniová a Němka Sschuskeová. Naopak Brno ztratilo částečně koncentraci, vypadlo z herního rytmu a v koncovce přepustilo iniciativu soupeři.

Druhý set se pak celý odehrál podle prostějovských not. Razantnější podání prokládaly Hanačky přesnou kombinací a pestrým útokem. Brňanky očividně zápolily s přesnou rozehrávkou a zbytečnými chybami nabídly ve střední pasáži Prostějovu šestibodový náskok 18:12. V závěru setu jim Bramborová ještě dala dvě esa za sebou.

Nejvyrovnanější partii pak nabídla třetí sada. Volejbalistky Brna se vzchopily, zpřesnily kombinaci i obranu na síti. Svitla jim i naděje na zisk setu, protože získaly čtyřbodový náskok 20:16. V koncovce si navíc po špatném doskoku poranila kotník nejlepší hráčka Prostějova Bramborová. I bez této opory se ale projevila zkušenost svěřenkyň trenéra Miroslava Čady a šňůra 9:2 jim zajistila druhé vítězství ve finálové sérii.

Finále play off volejbalové extraligy žen - 2. zápas:
VK Modřanská Prostějov - KP Brno 3:0 (21, 15, 22)
Rozhodčí: Antušák, Trumpeš. Čas: 64 min. Diváci: 900. Stav série: 2:0.
Prostějov: Töröková, Bramborová, Spalová, Nnamaniová, Valenteová, Ssuschkeová, libero Tomanová - Soaresová, Kučerová.
Brno: Onderková, Kubínová, Bradáčová, Straková, Rozkydálková, Svobodníková, libero Jášová - Melichárková, Štorková.

Reklama

Související témata: