Hlavní obsah

Basketbalový Kolín vymáhá škodu za napadení sudího po divákovi

KOLÍN

Basketbalový fanoušek, který na konci března při prvoligovém utkání Kolína s Novým Jičínem napadl rozhodčího, se podle týdeníku Sedmička dohodl se středočeským klubem na náhradě škody. Ta se podle vedení Kolína může vyšplhat až na 120 tisíc korun. Nyní prý obě strany našly způsob vyrovnání.

Článek

Kolínský klub nezveřejnil identitu diváka, který vběhl na palubovku a do arbitra zezadu strčil. Kolín dostal od České basketbalové federace padesátitisícovou pokutu, navíc dva domácí zápasy nesmí hrát ve své hale.

Kolínští však prý utrpěli větší finanční újmu. "Škoda je asi 100 až 120 tisíc korun," citoval týdeník Sedmička generálního manažera BC Kolín Miroslava Sodomu. Podle něj bylo nutné k pokutě od svazu přičíst náklady na dopravu a pronájem haly v Nymburce, kde Kolín stráví své "vyhnanství".

Právě s Nymburkem Kolín nyní hraje ve čtvrtfinále play off a v sobotu první vzájemný duel prohrál. Ve středu v tamním sportovním centru nastoupí i k odvetě, byť bude v zápise veden jako domácí tým.

Kolín si tak odpyká první polovinu trestu. Pokud by série skončila po třetím zápase v nejkratším možném termínu, museli by Středočeši na začátku příští sezony ještě jeden duel absolvovat mimo svoji halu. Když Kolín po incidentu hostil v polovině dubna Poděbrady, nastoupil ještě ve své hale, protože se v tu dobu proti verdiktu svazu odvolával.

Reklama

Související témata: