Hlavní obsah

Vítězství Clevelandu se rodilo v bolestech, ve druhém kole play off narazí na Boston

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu porazili Chicago 96:94 a po vítězství 4:1 na zápasy postoupili do druhého kola play off NBA. V semifinále Východní konference bude jejich soupeřem Boston, který po výhře 96:86 zdolal 4:1 na zápasy Miami.

Foto: Aaron Josefczyk , Reuters

LeBron James měl velké problémy se zraněnou pravou rukou.

Článek

Postupový bod Clevelandu se však rodil doslova v bolestech. Hvězdný LeBron James si poranil loket pravé ruky a v závěrečných vteřinách dokonce střílel trestný hod levou rukou.

"Je to nepříjemné, protože nevím, co za tím je," řekl James, který nasbíral 19 bodů, 10 doskoků a devět asistencí, takže těsně přišel o triple double. "Doufám, že to brzy přestane. Ale fanoušci se nemusí bát. Nemyslím, že by to bylo něco vážného," dodal.

Cavaliers se ve druhém kole potkají s Bostonem, se kterým předloni prohráli 3:4 na zápasy. "Hodně lidí říká, že mají přestárlý tým. Proti nám do toho ale dají všechno. Bude to těžké, ale zábavné," řekl Antawn Jamison, který byl v duelu s Chicagem s 25 body nejlepším hráčem Clevelandu.

Wade se rozloučil s Miami 

Vyřazením s Bostonem se s Miami pravděpodobně rozloučil Dwyane Wade, který se po sezoně stane volným hráčem. "Nevím, co přinese budoucnost. Ale bude to důležité a náročné léto. Nejdřív se ale musím vyrovnat s vyřazením," řekl autor 31 bodů.

Dwyane Wade (3) zřejmě v Miami skončil. foto: ČTK/AP/Elise Amendola

V Západní konferenci zabránil vyřazení Dallas, který porazil doma San Antonio 103:81 a snížil stav série na 2:3. Mečbol si naopak vypracovali Los Angeles Lakers, kteří po dvou porážkách v Oklahomě potvrdili svoji domácí neporazitelnost a po výhře 111:87 vedou 3:2 na zápasy.

Los Angeles Kobe Bryanta (vlevo) má druhé kolo play off na dosah. foto: ČTK/AP/Chris Carlson

Výsledky play off basketbalové NBA:
Východní konference - 5. zápasy:
Cleveland - Chicago 96:94 (konečný stav série 4:1), Boston - Miami 96:86 (konečný stav série 4:1).
Západní konference - 5. zápasy:
LA Lakers - Oklahoma City 111:87 (stav série 3:2), Dallas - San Antonio 103:81 (stav série 2:3).

Reklama

Související témata: