Hlavní obsah

Denver napoprvé odvrátil hrozbu vyřazení z play off NBA

Basketbalisté Denveru odvrátili první hrozbu vyřazení z play off NBA, když po třech porážkách za sebou přehráli doma Utah 116:102. Stav série Nuggets snížili na 2:3, druhému mečbolu budou čelit v pátek v Salt Lake City, kde zatím ještě v play off na svého soupeře nenašli recept.

Foto: Barry Gutierrez, ČTK/AP

Utahu nepomohl ani excelentní výkon Derona Williamse (vpravo).

Článek

Denver se udržel ve hře i přesto, že v prvním poločase ztratil kvůli zranění kolena pivota Neneho Hilaria. Překážkou v cestě k vítězství nebyl ani další excelentní výkon rozehrávače Derona Williamse, který dal 34 bodů a na dalších deset košů přihrál. Přes dvacet bodů a deset asistencí se dostal zatím v každém zápase play off.

"Nehráli jsme v té obraně špatně, ale on je prostě skvělý basketbalista," řekl uznale kouč Denveru Adrian Dantley, který mužstvo vede místo nemocného George Karla.

V jeho týmu ale nakonec bylo více hráčů schopných zakončit než na straně hostů. Nejvíc se dařilo Carmelovi Anthonymu s 26 body a 11 doskoky. "Víme, že v jejich hale a před těmi skvělými fanoušky to bude těžké. Ale teď jsme spokojení s tím, co jsme odvedli dneska," dodal Dantley.

V sérii mezi Atlantou a Milwaukee poprvé neplatilo pravidlo "můj dům, můj hrad" a hostující Bucks se výhrou 91:87 dostali do vedení 3:2. V pátek budou mít možnost ukončit sérii v domácím prostředí.

Výsledky 1. kola play off basketbalové ligy NBA:
Východní konference - 5. zápas:
Atlanta - Milwaukee 87:91 (stav série 2:3).
Západní konference - 5. zápas:
Denver - Utah 116:102 (stav série 2:3).

Reklama

Související témata: