Hlavní obsah

Basketbalista Orlanda Howard kritizoval na blogu rozhodčí, dostal pokutu 35 tisíc dolarů

NEW YORK

Basketbalista Dwight Howard z Orlanda zaplatí pokutu 35.000 dolarů (asi 677 tisíc korun) za veřejnou kritiku rozhodčích, které se dopustil v blogu na své osobní internetové stránce. Hráč s titulem nejlepší obránce NBA si tam v úterý postěžoval na rozdílný metr arbitrů v posuzování zákroků.

Foto: Phelan Ebenhack, ČTK/AP

Dwight Howard z Orlanda nemá rozhodčí zrovna v lásce.

Článek

"Nechci říct něco, čím bych si mohl v lize způsobit nějaké potíže, ale prostě nevidím, že by se jiným hvězdným hráčům pískaly fauly tak jako mně," uvedl Howard, jednička draftu z roku 2004 a hlavní tahoun týmu Magic.

"Udělám pohyb a už zní píšťalka" 

Sudí kritizoval po skončení vítězné série play off proti Charlotte, ve které se dvakrát vyfauloval a celkem ve čtyřech zápasech nasbíral 22 osobních chyb. "Bylo to až komické. Já se nemohl ani hnout, aniž by se neozvala píšťalka," dodal Howard.

NBA v posledních týdnech potrestala za veřejnou kritiku rozhodčích řadu hráčů a trenérů, Howard sám za to pyká už podruhé v sezóně. Komisionář soutěže David Stern nyní oznámil, že je připraven takové prohřešky trestat vedle finančních postihů i zastavením činnosti.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články