Hlavní obsah

Basketbalisté San Antonia a Phoenixu jsou v 2. kola play-off NBA

NEW YORK

Basketbalisté San Antonia postoupili do druhého kola play-off NBA. Spurs ve čtvrtek porazili Dallas 97:87 a sérii vyhráli 4:2 na zápasy. Jejich soupeřem bude Phoenix, který prošel dál po vítězství 99:90 v šestém utkání na palubovce Portlandu.

Foto: Steve Dipaola, Reuters

Vítězná gesta basketbalistů Phoenixu Steva Nashe (vpravo) a Jareda Dudleyho při utkání s Portlandem.

Článek

"Jsme nadšení, že jsme je porazili. Jsme na to opravdu pyšní," řekl Manu Ginobili, který k vítězství San Antonia pomohl 26 body. Vítězství Spurs se nerodilo lehce, protože v utkání promarnili vedení o 22 bodů. Nakonec však zápas dotáhli do vítězného konce a oplatili soupeři loňské vyřazení v prvním kole.

Dallas vypadl hned v úvodu vyřazovacích bojů potřetí v posledních čtyřech letech. "Byli jsme druzí nasazení a víc jsme si nemohli přát," poznamenal Dirk Nowitzki. "Narazil jsme však na tým, který našel formu ve správnou dobu," dodal autor 33 bodů. "Odteď je tahle sezona selháním," přidal Jason Terry.

Phoenix se do druhého kola play-off dostal po třech letech. Největší zásluhu na vítězství nad Portlandem měl Jason Richardson, který nasbíral 28 bodů včetně pěti trojek.

Play-off NBA - 1. kolo
Západní konference - 6. zápasy:
San Antonio - Dallas 97:87, konečný stav série 4:2, Portland - Phoenix 90:99, konečný stav série 2:4.

Reklama

Související témata: