Hlavní obsah

Házenkářky Slavie vyhrály první finále, Černá vsítila 11 gólů

PRAHA

Házenkářky pražské Slavie vstoupily vítězně do finálové série české části play off interligy. V Edenu dnes zdolaly obhájkyně mistrovského titulu z Veselí nad Moravou 30:19. Finále se hraje na tři vítězné zápasy, druhý duel je na programu v neděli 2. května opět v Praze.

Článek

Vítězky dlouhodobé části soutěže slávistky začaly lépe a hned od začátku diktovaly tempo. Jejich hru ale brzdila nepřesná koncovka: za čtvrt hodiny nastřelily pětkrát tyč a za poločas neproměnily čtyři sedmičky.

Přesto v 24. minutě vedly 11:6, k čemuž vydatnou měrou přispěla i brankářka Satrapová, která vyšla ze souboje se svojí reprezentační trenérkou Černou o poznání lépe. Do poločasu ale Moravanky snížily na rozdíl dvou gólů.

Po přestávce dokonce hostující tým v 38. minutě vyrovnal, ale poté se rozstřílela Klára Černá, nakonec autorka jedenácti branek. Vítězky už v závěru naprosto dominovaly a svého protivníka deklasovaly jedenáctigólovým rozdílem.

"Určitě je na naší straně spokojenost. Výsledek je fantastický, i když zápas se nevyvíjel tak dobře, jak nakonec dopadl. V prvním poločase jsme zahodili plejádu šancí, nedávali sedmičky a náskoky a trefovali tyče," řekl trenér vítězek Petr Pína.

Po změně stran se podle jeho názoru výkon Slavie zlepšil. "V druhém poločase jsme již měli lepší mušku, začali se trefovat. Fyzicky si myslím, že jsme na tom byli trochu lépe, což se projevilo v závěru," dodal Pína.

Slavia Praha - Veselí nad Moravou 30:19 (11:9)
Nejvíce branek: Černá 11, Vítková 5, Jedličková a Kutlvašrová 4/2 - Fleková 5/2, Štěrbová 5, G. Zvoničová 3. Rozhodčí: Brumovský, Čanda. Sedmimetrové hody: 8/4 - 4/2. Vyloučení: 3:2. Diváci: 250. Stav série: 1:0.

Reklama