Hlavní obsah

Volejbalisté Liberce porazili hladce Kladno, finále bude pokračovat

Liberečtí volejbalisté zdolali v pátém finále extraligy Kladno hladce 3:0 a v sérii snížili na 2:3 na zápasy. Kladno tak nevyužilo první možnost získat titul, sérii ale nyní může ukončit ve čtvrtek doma. Bronzové medaile získali hráči Českých Budějovic.

Článek

Dukla, vítěz základní části, sice vstoupila do finálové série výhrou 3:1, ale druhý domácí duel ztratila. Kladno naopak ve své hale dvakrát uspělo a dnes mělo první možnost vybojovat mistrovský titul. Naposledy se z něj Středočeši radovali před pěti lety.

První set ale hostům na severu Čech nevyšel. Svěřenci trenéra Jindřicha Licka nedokázali Duklu vyvést z míry servisem, v závěru sady se vůbec neprosazovali ani v útoku a uhráli jen 16 bodů.

V domácím celku se rozehráli univerzál Vencovský i zkušený smečař Jeslínek a Liberec dominoval také v úvodu druhého dějství. Dukla vedla 12:7 a takový náskok jí už zejména díky lepšímu podání stačil.

Kladno tentokrát předvedlo jen záblesky kompaktní hry, která mu vynesla tři předchozí vítězství. Jeho nadějný nástup do třetí sady Dukla uťala pětibodovou šňůrou a její přihrávky i útočné kombinace byly nadále přesnější.

Hosté sice bojovali, ale v koncovce nevyužili ani jednu příležitost k vyrovnání. Při druhém mečbolu Dukly pak poslal Linz podání do sítě.

Spokojený Nekola

Liberecký trenér Michal Nekola byl pochopitelně spokojen. „Potvrdila se naše stoupající forma z předešlých dvou utkání na Kladně, kde jsme i přes porážky předvedli dobrý výkon. Doma jsme se ve všech setech prosazovali servisem. Udrželi jsme konstantní hru s dobrou obranou a dohrávali jsme těžké míče. Myslím, že jsme Kladno k ničemu nepustili a zaslouženě jsme byli lepší. Ve třetí sadě nám sice hosté na začátku trošku utekli, ale brzy jsme srovnali a pak jsme si hlídali těsný náskok,“ líčil kouč Severočechů.

Liberecký kapitán Jan Jeslínek přitakal: „Do zápasu jsme šli s cílem sérii prodloužit a možná až nečekaně snadno se nám to podařilo. V podstatě jsme hráli bez chyb.“

Kvality Dukly uznal i kladenský trenér Jindřich Licek: „Domácí nás zlomili v půlce prvního setu. Od té doby byli v euforii, kdežto my jsme nevěděli, co hrát. Tajně jsme věřili, že bychom mohli finále v Liberci ukončit ziskem titulu, ale domácí nás z toho rychle vyvedli.“ Boj o zlato je tak stále otevřený. „Rozhodne, kdo bude odolnější a šťastnější. To se nedá naplánovat ani odhadnout,“ dodal Licek.

Liberec - Kladno 3:0 (16, 19, 22)
Rozhodčí: Krsek, Krtička. Čas: 81 min. Diváci: 1260. Stav série: 2:3.
Liberec: Novák, Jeslínek, Čermák, Vencovský, Pešl, Kotrch, libero Ticháček. Trenér: Nekola.
Kladno: Fokt, Skladaný, Böhm, Sobotka, Svoboda, Linz, libero Minařík - Diviš, Šrámek. Trenér: Licek.
O 3. místo - 3. zápas:
České Budějovice - Příbram 3:0 (23, 23, 19)
Rozhodčí: Kvarda, Fink. Čas: 80 min. Diváci: 1200. Konečný stav série: 2:1.

Reklama