Hlavní obsah

Phoenix porazil San Antonio v play-off i podruhé

PHOENIX

Basketbalisté Phoenixu porazili i v druhém utkání druhého kola play-off NBA San Antonio ujali se v sérii vedení 2:0 na zápasy. Domácí tým ve středu došel k vítězství 110:102 v dresech s upraveným logem "Los Suns", čímž chtěl podpořit hispánskou komunitu v protestu proti novému protiimigračnímu zákonu státu Arizona.

Foto: Rob Schumacher , ČTK/AP

Amare Stoudemire (vlevo) z Phoenixu byl nejlepším hráčem na palubovce.

Článek

Phoenix sice v utkání prohrával v prvním poločase o 11 bodů a ještě na začátku čtvrté čtvrtiny ztrácel dva, zápas však brzy nato definitivně otočil. I díky tomu, že se šest hráčů arizonského celku dostalo v počtu nastřílených bodů na dvojciferné hodnoty. Zazářil především Amare Stoudemire, jenž si připsal 23 bodů a 11 doskoků.

San Antoniu, které bude od neděle hostit příští dva zápasy série, nebylo nic platných ani 29 bodů a deset doskoků hvězdného Tima Duncana.

San Antonio nezachránil ani hvězdný výkon Tima Duncana. foto: ČTK/AP/Matt York

Logem "Los Suns" se vedení Phoenixu připojilo ke kontroverznímu zákonu, který kritizují organizace na ochranu lidských práv i někteří politici v čele s prezidentem Barackem Obamou. Podle tohoto zákona musejí mít imigranti u sebe neustále dokumenty a policie může vyslýchat každého, koho podezírá, že v zemi není legálně.

Výsledky 2. kola play-off NBA:
Západní konference - 2. zápas:
Phoenix - San Antonio 110:102, stav série 2:0.

Reklama