Hlavní obsah

Lakers a Orlando jsou jednu výhru od semifinále play-off NBA

NEW YORK

Basketbalisté Orlanda a Los Angeles Lakers vyhráli v druhém kole play-off NBA i třetí duely a ve svých sériích se ujali vedení 3:0 na zápasy. Žádný tým v historii zámořské soutěže ještě takový náskok nepromarnil.

Foto: Colin E Braley, ČTK/AP

Kobe Bryant z LA Lakers (vpravo) přechází přes Wesleyho Matthewse z Utahu.

Článek

Orlando deklasovalo Atlantu na její palubovce 105:75 a uštědřili jí nejtěžší domácí porážku v play-off v klubových dějinách. Tým Magic má v závěru sezóny skvělou formu, spolu se základní částí vyhrál už 13 zápasů v řadě.

"Vypadalo to, že moji hráči byli na zápas hodně nažhaveni. Vytvořili jsme si na začátku druhého poločasu velký náskok a ani pak jsme nepolevili. Líbí se mi, jak hrajeme," uvedl trenér Orlanda Stan Van Gundy. Nejlepším střelcem týmu byl s 22 body Rashard Lewis, nejlépe bránící hráč posledních dvou sezón NBA Dwight Howard zaznamenal ve svém rodném městě 21 bodů a 16 doskoků.

Orlando může zakončit sérii v pondělí stejně jako v Západní konferenci obhájci titulu Lakers. Tým z Los Angeles zvítězil nad Utahem po dvou dominantních výhrách tentokrát těsně 111:110 a také on vede 3:0.

Lakers získali třetí bod v přetahované ve čtvrté čtvrtině, během níž se dvanáctkrát změnilo vedení. Kalifornský celek si zajistil vítězství v poslední minutě dvěma trojkami za sebou v podání Kobeho Bryanta a Jeffa Fishera. Hosté měli nicméně štěstí, že pokus utažského Wesleyho Matthewse po vypršení času skončil jen na obroučce.

"Myslím, že pro diváky to musela být ohromná zábava, i já jsem rád, že jsem se toho zúčastnil. Byla to jedna skvělá střela za druhou a jedna povedená akce za druhou," uvedl kanonýr Bryant, jenž nastřílel 35 bodů.

Play-off NBA - 2. kolo
Východní konference - 3. zápas:
Atlanta - Orlando 75:105, stav série 0:3.
Západní konference - 3. zápas:
Utah - LA Lakers 110:111, stav série 0:3.

Reklama

Související témata: