Hlavní obsah

Házenkářky Slavie Praha získaly po vítězství ve Veselí titul

VESELÍ NAD MORAVOU

Házenkářky Slavie Praha zvítězily ve čtvrtém finálovém zápase interligy ve Veselí nad Moravou nad domácími obhájkyněmi titulu 28:20 a vyhrály celou sérii na zápasy 3:1. Po třech letech se vrátila Slavia opět na mistrovský trůn.

Článek

V dnešním duelu podaly pražské házenkářky soustředěný výkon a pouze jednou povolily domácím hráčkám v 23. minutě vyrovnat na 7:7. Celé utkání měly zcela ve své režii a po změně stran fyzicky uvadající soupeřky zcela jednoznačně předčily.

Trenér nových mistryň Petr Pína viděl dnešní utkání jako souboj obran. "Z něho jsme vyšli vítězně. Satrapová si přečetla dokonale nejlépe střílející soupeřky. Určitě se nám vyplatila obrana na Flekovou. Po včerejšku, kdy jsme pokárali hráčky za nedisciplinovanost při prohospodaření čtyřbrankového náskoku, se kádr semknul," pochvaloval si kouč Slavie.

"Toužili jsme vyrovnat sérii tak, aby se rozhodovalo o titulu až ve středu v Praze. Nedokázali jsme se ale soupeřkám vyrovnat na místě spojek a také na pivotu," posteskl si trenér Veselí Peter Sabadka. Při zranění opor označil za slabinu užší kádr. "Slavia prokázala v celé sezoně, že má velmi kvalitní kádr, neboť z 28 zápasů pouze dvakrát prohrála," dodal Sabadka.

V sobotním třetím finále Slavia ztratila jednu z opor Kutlvašrovou, kterou vyřadilo zranění nohy. Na druhé straně sice domácí opora Štěrbová zkusila hrát s naraženým svalem, na jejím pohybu i výkonu ale byl patrný výrazně omezený pohyb, který se projevoval i ve slabším důrazu v koncovce. Po několika minutách tak skončila na lavičce.

Oba trenéři vsadili na pozornou obranu nejlepších střelkyň. Domácí Súkeníková bedlivě střežila kanonýrku Slavie Kláru Černou a často jí pomáhaly spoluhráčky ve zdvojení obrany. Slavia naopak vyztužila bránění ve středu pole, kde takřka neprodyšně utěsnila prostor a nepouštěla soupeřky agresivní hrou k zakončení. Pokud se hráčky Veselí odhodlaly ke střelbě z nepřipravené pozice, chyběla jim přesnost, která by překvapila pozornou brankářku Satrapovou.

Házenkářky Veselí se jen pomalu dostávaly do tempa, naopak rychlejší a důraznější Slavia hrozila bleskovými protiútoky a snadno získala vedení 3:0. Od ještě vyššího náskoku zachránila domácí tým výborně chytající brankářka Lenka Černá. Ze střelecké mizérie se domácí házenkářky dostaly až v sedmé minutě, kdy vstřelily první branku.

Slavia byla přesto gólově stále o krok napřed. Teprve v 23. minutě se podařilo domácím hráčkám vyrovnat, když svoji první branku v zápase vstřelila Fleková. Do poločasu ale získala přesnější Slavia zpět tříbrankový náskok 12:9, když Černá v poslední vteřině proměnila sedmimetrový hod.

Po změně stran sice ještě Chmelařová snížila na rozdíl dvou branek, zvrat ale Slavia tentokrát nepřipustila. Přehrávala soupeřky lepší fyzickou kondicí, přesnou a rychlou kombinační hrou, ke které přidala přesné zakončení. Domácí hráčky nechávaly soupeřkám hodně prostoru, v obraně postrádaly pohyb a ztratily i předcházející důraz.

Čtvrt hodiny před koncem už Slavia vedla rozdílem osmi branek 22:14 a zcela suverénní hrou si v pohodě hrající Pražanky připsaly na své konto rozhodující třetí vítězství. Poslední mistrovský titul získaly před třemi lety rovněž ve Veselí nad Moravou, když se jim podařilo třemi vítězstvími po sobě otočit nepříznivý stav 0:2 na zápasy.

Finále české části play off házenkářské interligy žen - 4. zápas:
Veselí nad Moravou - Slavia Praha 20:28 (9:12)
Nejvíce branek: Fleková 6/3, Chmelařová 5, Gáborová, Handlová, Kočí a Súkeníková po 2 - K. Černá 11/5, Knedlíková, Jedličková a Keclíková po 4, Jonášová 3. Rozhodčí: Baďura, Ondogrecula (oba SR). Sedmimetrové hody: 5/3 - 7/5. Vyloučení: 7:7. Diváci: 350. Konečný stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: