Hlavní obsah

Basketbalová reprezentantka Kulichová přestupuje z Brna do USK

PRAHA

Reprezentační basketbalistka Petr Kulichová opouští Brno a přestupuje do týmu největšího rivala USK Praha. Bez dvou centimetrů dva metry vysoká pivotka na Folimance podepsala dvouletou smlouvu. Informoval o tom klubový web USK.

Článek

Pětadvacetiletá Kulichová je druhou velkou letní podkošovou posilou českých vicemistryň, vedení USK se už před týdnem dohodlo na příchodu s americkou dvojnásobnou olympijskou vítězkou DeLishou Miltonovou-Jonesovou, která před čtyřmi lety s Kulichovou v Brně vyhrála Evropskou ligu.

Na silné podkošové duo nyní bude spoléhat i konkurenční USK, který s Kulichovou prý vedl dlouhá jednání. "Nebyla jednoduchá, ale nakonec jsme se domluvili. A myslím, že k oboustranné spokojenosti," uvedl manažer USK Marek Kučera.

Kulichová, mistryně Evropy z roku 2005, která si zahrála i na olympiádě v Aténách v roce 2004 a před dvěma lety na hrách v Pekingu, opouští Brno po pěti letech. Vedle Euroligy s ním získala i čtyři tituly, závěr letošní sezóny ale musela vynechat kvůli operaci kotníku. Podle svých slov se ale od května zapojí do přípravy reprezentace před podzimním mistrovstvím světa na domácí půdě.

Reklama

Související témata: