Hlavní obsah

Volejbalistky čeká kvalifikace na evropský šampionát, trenér Šiller věří v postup

PRAHA

Již příští víkend začne českým volejbalistkám kvalifikace na mistrovství Evropy 2011. Pod vedením nového trenéra Jiřího Šillera mají jasný cíl - postup. "Kvalifikace je pro mě prubířským kamenem. Osobně bych chtěl uspět a věřím, že tenhle tým na postup má, řekl Šiller na čtvrteční tiskové konferenci.

Článek

"Většina hráček projevila o reprezentaci zájem a zároveň vyjádřila přání něco dokázat,"dodal Šiller, jenž nedávno na postu trenéra vystřídal Táňu Krempaskou, s níž byly volejbalistky nespokojeny. "K tomu, co se dělo v minulosti v týmu, se nehodlám vracet. Rozhodl jsem se, že se nikoho na nic nebudu ptát a začnu s čistým stolem," doplnil nový kouč.

Nyní se už český výběr pilně připravuje na nadcházející kvalifikační turnaje pro mistrovství Evropy 2011. První část turnaje se uskuteční již příští víkend 21. - 23. května v Karlových Varech. "Přípravu jsme začali už 3. května v Nymburku, tento týden jsme se přesunuli do Brna, kde sehrajeme tři přátelská utkání se Slovenskem a pak už zamíříme do Karlových Varů," prozradil Šiller.

Trenér českých volejbalistek Jiří Šillerfoto: Právo/Jan Handrejch

Tam se tým v pátek 21. května utká s Rakouskem, o den později s Maďarskem a v neděli pak s Francií. O týden později se uskuteční druhý kvalifikační turnaj ve Francii. Vítěz ze skupiny po obou turnajích postoupí rovnou na mistrovství Evropy, které se bude konat od 22. září do 2. října 2011 v Itálii a Srbsku.

Na druhý tým z kvalifikace čeká baráž. "Předpokládám, že našimi největšími soupeřkami budou Francouzky a Maďarky. Doufám, že diváci naplní šestitisícovou karlovarskou arénu a pomohou nám k úspěchu," uzavřel Šiller.

Reklama