Hlavní obsah

Mistrovství Evropy ve volejbale 2011 budou hostit Karlovy Vary a Praha

PRAHA

Praha a Karlovy Vary uvidí příští rok mužský volejbal na špičkové úrovni. Česká republika příští rok spolu Rakouskem uspořádá evropský šampionát a dvě ze čtyř základních skupin budou hostit právě Praha a Karlovy Vary.

Článek

"Původně se mělo mistrovství Evropy mužů uskutečnit v Liberci. Avšak z ekonomických důvodů jsme se nakonec dohodli, že bude šampionát přesunut do Karlových Varů. A Evropská volejbalová konfederace našemu požadavku vyhověla," řekl na úvod čtvrteční tiskové konference Antonín Lébl, předseda Českého volejbalového svazu.

Šampionát se v České republice a Rakousku uskuteční příští rok od 9. do 18. září. V Praze se bude hrát jedna základní a jedna semifinálová skupina. V Karlových Varech se pak uskuteční druhá ze čtyř základních skupin. Dějištěm finálových bojů bude Vídeň.

"Losování evropského šampionátu proběhne 19. nebo 20. října 2010 na Pražském hradě," prozradil Lébl.

Volejbalisté si v přípravě zahrají i s Brazilci a Američany

"Vzhledem k tomu, že příští rok pořádáme evropský šampionát, nečeká nyní na nás žádná kvalifikace. A protože letošní světový šampionát se uskuteční v Itálii až na přelomu září a října, začneme později i s přípravou," vysvětloval trenér mužské reprezentace Jan Svoboda. "Připravovat se budeme celé léto, téměř tři měsíce. S mým asistentem jsme do týmu vybrali téměř třicet hráčů. Nikdo z oslovených neodmítl, což mě moc těší. Navíc všichni mají touhu uspět," pochvaloval si trenér.

Trenér českých volejbalistů Jan Svoboda.foto: Právo/Jan Handrejch

Během soustředění se česká reprezentace utká i s těmi nejlepšími týmy světa. "Máme domluvené zápasy s Austrálií, Kanadou a Tuniskem. Absolvujeme také společný kemp s Polskem. A právě Poláci nás také pozvali na jejich turnaj, v němž se střetneme i s Brazilci a Američany. Moc si cením toho, že budeme v takové elitní společnosti," přiznal kouč.

Poté se česká reprezentace už bude soustředit na světový šampionát. "letošní mistrovství světa beru tak trochu i jako zkoušku, abychom zjistili, jak na tom jsme. Naším vrcholem by mělo být mistrovství Evropy, které se příští rok uskuteční na domácí půdě," uzavřel trenér Svoboda.

Reklama