Hlavní obsah

České volejbalistky porazily v přípravě v Brně Slovensko 3:0

BRNO

České volejbalistky porazily ve druhém přípravném utkání v Brně za pouhých 75 minut Slovensko 3:0 po setech 25:18, 25:21 a 25:19 a oplatily soupeři středeční prohru. Zápas byl součástí přípravy na dva kvalifikační turnaje o postup na mistrovství Evropy v Karlových Varech a ve Francii.

Článek

V české sestavě se objevila nahrávačka Kubínová, která do prvního utkání nezasáhla. Právě ona dala akcím nápaditost a myšlenku. Po vyrovnaných prvních míčích získaly české volejbalistky převahu, jež jim postupně vynesla v úvodním setu až šestibodový náskok, který jim zajistil klid v koncovce.

Slovenky se ve druhém setu zlepšily, zpřesnily podání a také obranu na síti. Ovšem na rozjeté soupeřky to nestačilo. Stejný průběh měla i třetí sada, v níž opět český tým převyšoval Slovenky větší herní jistotou. "Tentokrát jsme podali týmovější výkon a nedopustili se tolika nevynucených chyb jako v prvním zápase," řekl trenér Jiří Šiller.

Závěrečné třetí utkání je na programu v pátek od 10:00 a na rozdíl od prvních dvou duelů se bude hrát bez diváků.

Přípravné utkání volejbalistek v Brně:
Česko - Slovensko 3:0 (18, 21, 19)
Čas: 75 min. Diváci: 300.
Sestava Česka: Havlíčková, Havelková, Kubínová, Plchotová, Pastupová, Barborková, libero Jášová - Adlerová, Chalcarzová.

Reklama