Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu v play off NBA vyřadili favorita Cleveland

BOSTON

Basketbalisté Bostonu vyřadili v play off NBA favorizovaný Cleveland a zahrají si finále Východní konference. O postupu Celtics rozhodli ve čtvrtek výhrou 94:85 a v sérii s nejlepším týmem základní části zvítězili 4:2 na zápasy.

Foto: Adam Hunger , Reuters

Nešťastný LeBron James po prohře s Bostonem.

Článek

"Vítězství je velmi sladké," řekl třiatřicetiletý Kevin Garnett, který nasbíral 22 bodů a 12 doskoků. "Hráli jsme proti nejlepšímu týmu, byla to výzva, o motivaci jsme se vůbec nemuseli bavit. Jsme zkušený tým, takže víme, kdy zabrat. Myslím, že jsme to právě ukázali. Rozhodly zkušenosti," dodal.

Vyřazením favorizovaného Clevelandu však prý pro Boston práce nekončí. "Zajímá nás jenom titul. Budeme spokojení, až v hale pověsíme mistrovský prapor," prohlásil kapitán týmu Paul Pierce. Celtics se ve finále konference utkají s Orlandem, které v letošním play off ještě ani jednou neprohrálo.

Cavaliers nepomohl ani šestý triple-double v kariéře hvězdného LeBrona Jamese. "Tak brzký konec mě zaskočil," řekl pětadvacetiletý basketbalista, který nasbíral 27 bodů, 19 doskoků a deset asistencí.

Čtvrteční zápas byl možná pro Jamese hořkou rozlučkou s týmem Clevelandu, protože v létě se stane volným hráčem a spekuluje se o jeho odchodu. "Zatím nemám žádné plány," prohlásil.

James hraje v Clevelandu od roku 2003, ale navzdory skvělým výsledkům v základní části tým k prvnímu titulu v historii klubu přivést nedokázal. "Zajímá mě jenom vítězství a myslím, že Cavaliers na to mají. Ale chci mít na výběr z víc možností," uvedl.

Výsledky 2. kola play off basketbalové NBA:
Východní konference - 6. zápas:
Boston - Cleveland 94:85 (konečný stav série 4:2).

Reklama

Související témata: