Hlavní obsah

Bývalou atletku Jonesovou čeká premiéra ve slavné basketbalové WNBA

PRAHA

Návrat bývalé atletky a dopingové hříšnice Marion Jonesové do světa sportu je tu! Čtyřiatřicetiletá Američanka si v sobotu 15. května odbude svou premiéru v týmu Tulsa Shock v zámořské basketbalové lize žen WNBA. "Jsem šťastná, že jsem dostala příležitost dělat to, co miluji - hrát basketbal," uvedla Marion Jonesová.

Foto: PRÁVO

Marion Jonesová - archivní foto

Článek

Marion Jonesová není v basketbalu žádným nováčkem. Již před svou kariérou atletky se totiž košíkové věnovala a v roce 1994 dokonce s univerzitním týmem Severní Karolíny vyhrála mistrovský titul. Poté se však rozhodla pro královnu sportu - atletiku.

V letech 1997 a 1999 se stala mistryní světa v běhu na sto metrů a dařilo se jí i v dálkařském sektoru. Vrchol její kariéry přišel na olympijských hrách v Sydney 2000, kde získala tři zlaté a dvě bronzové medaile. Atletický svět ji zbožňoval. Jenže...

Přišlo obvinění z dopingu. Americká sprinterka nejdříve zapírala. Nakonec se však v říjnu 2007 přiznala, že od září 2000 do července 2001 užívala doping. V březnu 2008 pak nastoupila do vězení, kde si půl roku odpykávala trest za lhaní u vyšetřování.

Po návratu z vězení se dopingová hříšnice rozhodla začít nový život. Na podzim loňského roku se vrátila pod bezedné koše, když začala trénovat s basketbalistkami San Antonia. "Myslela jsem si, že by to mohla být zajímavá cesta. Měla bych tak možnost předat zkušenosti mladým lidem v jiném odvětví. Je to pro mě příležitost, jak dostat druhou šanci," prohlásila tehdy Jonesová.

V březnu letošního roku pak čtyřiatřicetiletá Jonesová podepsala smlouvu s týmem zámořské basketbalové ligy žen (WNBA) - Tulsa Shock. A tuto sobotu 15. května nastane její velký návrat na sportovní scénu. V dresu Tulsy si v zámořské WNBA odbude premiéru v zápase proti Minnesotě Lynx.

Reklama