Hlavní obsah

Plážové volejbalistky se na MS poperou o play-off

RIO DE JANEIRO

Eva Celbová a Soňa Nováková vstoupily do bojů na mistrovství světa vítězstvím a porážkou v základní skupině M. Na písku proslulé pláže Copacabana v Rio de Janeiru se obhájkyně bronzových medailí nejprve za 43 minut ve dvou setech vypořádaly s domácí dvojicí Vieira a Mônica. Obě sady skončily shodným skóre 21:18.

Foto: Novinky

Jedničky českého plážového volejbalu - Soňa Nováková (vlevo) a Eva Celbová.

Článek

"První zápas nám vyšel. Ztrátovaly jsme bez chyb, utekly jim vždy o tři body a v závěru to udržely," řekla v telefonickém rozhovoru Celbová. České hráčky se tentokrát nemusely obávat bouřlivé atmosféry, kterou domácím reprezentantkám tradičně vytvářejí temperamentní fanoušci.

"Hráli jsme sice na centru, ale už brzy ráno a navíc bylo trochu pod mrakem, takže moc Brazilců nepřišlo. Na tribunách jsme měly snad víc příznivců my," zasmála se Celbová.

Rozhodla lepší obrana

V dalším duelu české reprezentantky strávily na kurtu o pět minut kratší čas a s Američankami Nancy Masonovou a Dianne DeNecocheaovou prohrály dvakrát 19:21. Ve vyrovnaném zápasu rozhodla o něco lepší obrana amerického páru. "Pořád jsme se tahaly o vedení, byla to smůla," litovala česká volejbalistka těsné porážky.

Program základní části šampionátu zakončí Celbová s Novákovou ve středu zápasem s nejslabší dvojicí ve skupině, Italkami Laurou Bruschiniovou a Annamarií Solazziovou. Bývalé mistryně Evropy oba dosavadní souboje prohrály.

"Jsou teď v krizi. Na turnajích mají problémy postoupit z kvalifikace, tak snad jim to vydrží," přála si Celbová, podle níž by mohl české dvojici k postupu do play off stačit i jeden vyhraný set. "Snad to vyjde. Cítíme se dobře. Přijely jsme sem s velkým předstihem a je to znát. Rozehrály jsme se tu," pochvalovala si Celbová.

Výsledky - skupina M:
Nováková, Celbová (ČR) - Vieira, Mônica (Braz.) 2:0 (18, 18), Nováková, Celbová - Masonová, DeNecocheaová (USA) 0:2 (-19, -19), Masonová, DeNecocheaová - Bruschiniová, Solazziová (It.) 2:0 (14, 16), Vieira, Mônica - Bruschiniová, Solazziová 2:0 (22, 18)

Reklama