Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka vyhráli i v Pardubicích a jsou krok od finále

PARDUBICE

Basketbalisté Nymburka vedou v semifinálové sérii play-off proti Pardubicím 2:0 na zápasy a jsou krok od finále. Na palubovce východočeského celku Nymburk dlouho prohrával, po poločase ale potvrdil roli favorita a vyhrál 82:75. Postup může stvrdit úřadující šestinásobný šampion už ve středu na domácím hřišti.

Článek

Na rozdíl od prvního duelu nepředváděl především v prvním poločase Nymburk zrovna bezchybný výkon. "Pardubice v prvním poločase hrály velmi dobře, zejména Bohačíkovi se dařilo. Ve třetí čtvrtině jsme ale zlepšili a zagresivnili obranu. Také v útoku jsme začali hrát více taktičtěji a to nám pomohlo otočit utkání. Dobré bylo i to, že hodně hráčů dokázalo dát více než deset bodů, což dokazuje, že jsme hráli jako tým," pochvaloval si kouč hostů Muli Kacurin.

"My jsme odvedli to, co jsem po hráčích žádal. Ukázali jsme daleko lepší výkon, daleko větší charakter a daleko větší vůli po vítězství než v předešlém utkání v Nymburce. Nespadlo nám pár dobrých pozic, pár míčů se vytočilo z koše a to v takovémto utkání hraje roli. Hráči to nezabalili a bojovali až do konce, za to jim musím poděkovat," shrnul domácí trenér Jan Slowiak.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas
Pardubice - Nymburk 75:82 (18:23, 46:40, 57:59)
Nejvíce bodů: Hampton 18, Bohačík 17, Arnold a Marek po 9 - Lewis 20, Ricci 15, Benda 14, Pumprla a Křemen po 13. Rozhodčí: Dolinek, Paulík, Galajda. Trestné hody: 8/4 - 26/19. Fauly: 23:18. Pět chyb: 40. Hampton. Trojky: 7:7. Diváci: 1560. Nejlepší hráč: Benda. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: