Hlavní obsah

Bývalá atletická hvězda Jonesová při debutu ve WNBA zahřívala lavičku náhradnic

TULSA

Bývalá atletická hvězda Marion Jonesová zahájila kariéru v basketbalové lize WNBA velmi skromně. Při svém návratu k soutěžnímu basketbalu po více než deseti letech odehrála v dresu Tulsy proti Minnesotě jen něco málo přes tři minuty a jejím jediným zápisem do statistik byl faul, kterého se dopustila už tři sekundy po příchodu na palubovku.

Článek

Ze všech hráček domácího týmu strávila Jonesová na hřišti jasně nejméně času, ale jak prohlásil trenér Nolan Richardson, takový je úděl nováčků. Tulsa, jež se stala novým účastníkem v soutěži po stěhování týmu Shock z Detroitu, prohrála v zahajovacím dnu zámořské soutěže 74:80.

"Vím, že lidé očekávají velké věci. Já se rozhodla hrát basketbal, a tak si lidé mysleli, že budu hrát 40 minut. Musí ale pochopit, že to všechno představuje delší proces. Tyhle dámy kolem mě hrají o moc déle než já a já se mám od nich každý den co učit," uvedla někdejší univerzitní basketbalová šampiónka z roku 1994, jež dala přednost atletické kariéře. Ta byla doslova hvězdná, než ji v roce 2006 ukončil dopingový skandál. Za lhaní vyšetřovatelům navíc strávila půl roku ve vězení.

Čtyři roky po přerušení sportovní kariéry byla Jonesová v sobotu opět jako v době své atletické slávy v centru pozornosti médií. Při příchodu do vyprodané haly BOK Center byly kamery nasměrovány vesměs na ni a ocitla se pod palbou otázek reportérů v místnosti pro rozhovory.

Před zápasem nemohla spát 

Přiznala, že byla tak rozechvělá, že před zápasem nemohla spát. Na hřišti ji svazovaly emoce. Prakticky hned po vystřídání faulovala, vzápětí umožnila protihráčce skórovat. Míč měla v držení jen dvakrát, o střelu se ani nepokusila.

"Nejsem zklamaná. Učím se. Je to pro mě začátek, nic víc. Vím, že to chvíli potrvá, než se do toho dostanu," uvedla v pozápasových rozhovorech, které vedla vsedě na svém místě v šatně obklopena novináři. "Ale nejsem ani spokojená. Jsem soutěživá. Chci vidět náš tým vítězit a chci k tomu přispět," dodala matka tří dětí, jež se v 34 letech stala nejstarším nováčkem soutěže.

Zámořská liga basketbalistek WNBA:
Phoenix - Los Angeles 78:77, Connecticut - Chicago 74:61, Indiana - Washington 65:72, San Antonio - Atlanta 70:75, Tulsa - Minnesota 74:80.

Reklama