Hlavní obsah

Boston zařízl Orlando a ukončil jeho neporazitelnost v play-off

ORLANDO

Basketbalisté Orlanda v letošním play-off zámořské NBA poprvé prohráli. Na domácí palubovce nestačili v úvodním semifinále na Boston, kterému podlehli 88:92.

Foto: Green/Pool , Reuters

Ray Allen z Bostonu (vpravo) patřil k nejlepším hráčům na palubovce.

Článek

Největší zásluhu na vítězství měl autor 25 bodů Ray Allen a Paul Pierce, který nastřílel o tři body méně. "Jsme tým plný veteránů a všichni jsme čekali na play-off. Když jsme se tam dostali, začali jsme makat naplno," řekl Allen, jehož tým v předchozí sérii vyřadil favorizovaný Cleveland.

Orlando, které dosud vyhrálo 14 zápasů za sebou, v úvodním semifinále po celou dobu prohrávalo. Ve druhé půli Boston dokonce vedl o dvacet bodů, Magic se však v závěru podařilo snížit na rozdíl dvou. Celtics ale díky dvěma proměněným trestným hodům šest sekund před koncem vedení udrželi.

Hvězdu Orlanda Dwighta Howarda (12) zastavovali hráči Bostonu i za cenu faulů. foto: ČTK/AP/John Raoux

Boston se také v obraně zaměřil na hvězdu Orlanda Dwighta Howarda a nebál se ho zastavit ani za cenu faulů. "Jakmile jsem s nimi začal zápasit, získali výhodu," řekl Howard. "Sami jsme dostali do problémů, teď se z nich musíme vykopat. Na videu se podíváme, co by se s tím dalo dělat," dodal.

Výsledek semifinále play off basketbalové NBA:
Východní konference - 1. zápas:
Orlando - Boston 88:92 (stav série 0:1).

Reklama