Hlavní obsah

Kouč házenkářek Tkadlec po kvalifikaci o postup na ME skončí

PRAHA

Kouč reprezentace házenkářek Jiří Tkadlec se nadcházejícími dvěma kvalifikačními zápasy proti Maďarsku a Švédsku rozloučí s trenérskou funkcí. Angažmá u týmu ukončí po čtyřech letech k 30. červnu, kdy mu vyprší smlouva.

Článek

"Po kvalifikaci nebudu v pozici reprezentačního trenéra žen pokračovat," oznámil Kadlec na internetových stránkách házenkářské federace. Se svým rozhodnutím už dříve seznámil vedení svazu, které současně vyzval, aby záležitosti kolem jeho nástupce oficiálně řešilo až po skončení kvalifikace. "Abychom se teď všichni mohli maximálně koncentrovat na svoji práci a výkon," dodal Tkadlec.

V současné smlouvě má sice opci, ale nevyužije ji. A to ani v případě postupu na mistrovství Evropy, které se bude hrát v závěru roku. Jeho tým je nyní v tabulce třetí a při předpokládaném vítězství Švédska nad outsiderem z Ázerbájdžánu si postup vybojuje v případě, že v příštím týdnu alespoň remizuje s Maďarskem a poté zvítězí ve Švédsku.

Za dobu svého působení u týmu se Tkadlec s družstvem neprobojoval ani na jeden šampionát. České házenkářky pod jeho vedením nepostoupily na předchozí dvě mistrovství světa a jedno mistrovství Evropy.

Reklama