Hlavní obsah

Šiller bude v kvalifikaci volejbalistek spoléhat na legionářky

Volejbalistky ze zahraničních ligových soutěží vytvoří podle představ nového kouče Jiřího Šillera základní šestku české reprezentace při dvou kvalifikačních turnajích o postup na mistrovství Evropy. První z nich se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech, o týden později se bude hrát ve francouzském Agde. Pokaždé se český tým utká s Francií, Maďarskem a Rakouskem.

Článek

Po soustředění v Nymburku a třech přípravných zápasech se Slovenskem v minulém týdnu vypadla z patnáctičlenného širšího výběru jen Šárka Melichárková. Zbývající čtrnáctka reprezentantek ladí od pondělí formu v Karlových Varech. "Dvanáctku pro první turnaj určíme až ve čtvrtek. Sestava se rýsuje, ale hledáme optimální dvanáctku. Tři zápasy se Slovenskem nám dost napověděly," poznamenal Šiller.

České volejbalistky jsou v kvalifikační skupině favoritkami, Šiller je však v prognózách opatrný. "Všechny týmy jsou na startovní čáře a mají stejnou šanci," poznamenal kouč. Nejtěžším soupeřem podle něj bude Francie, jejíž jádro tvoří volejbalistky Mylhúz. "Máme k dispozici studijní materiál z posledních přípravných zápasů Francie proti Belgii. K tomu máme i dva roky staré videozáznamy," řekl Šiller.

V hierarchii soupeřů podle síly řadí na druhé místo Maďarsko, naopak Rakousko považuje za outsidera skupiny. "Mám informace, že rakouská reprezentace nastoupí v kvalifikaci bez svých nejlepších hráček," poznamenal kouč.

Současnou reprezentační čtrnáctku, která se sešla v Karlových Varech, tvoří nahrávačky Michaela Jelínková, Šárka Kubínová a Lucie Mühlsteinová, libero Julie Jášová, blokařky Kateřina Bucková, Anna Kallistová, Kristýna Pastulová a Ivana Plchotová a smečařky Vendula Adlerová, Šárka Barborková, Petra Chalcarzová, Helena Havelková, Aneta Havlíčková a Vendula Straková.

Reklama