Hlavní obsah

Boston nabírá formu, nad Orlandem už vede 2:0

ORLANDO

Basketbalisté Orlanda nezvládli ani druhé domácí utkání semifinále NBA s Bostonem. Tentokráte prohráli těsně 92:95 a Boston tak vede v sérii již 2:0 na zápasy a navíc bude příští dva zápasy hrát na domácí palubovce. Pro Celtics to bylo páté vyhrané utkání play-off za sebou a nabírají tak formu, kterou měli při cestě za titulem před dvěma lety.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Rajon Rondo (9) patřil k nejlepším hráčům Bostonu.

Článek

Orlandu, které před zápasy s Bostonem mělo sérii 14 vítězství, nepomohlo ani 30 bodů v podání Dwighta Howarda, který dal zapomenout na nepříliš povedený první zápas a táhl svůj tým. Přispěl k tomu i fakt, že hostující pivot Perkins měl brzy problémy s fauly a zápas nedohrál. Howardovi však tentokráte nepomohli spoluhráči, když celý tým měl úspěšnost střelby jen 39 procent.

Orlando nezachránil ani hvězdný Dwight Howard (vpravo). foto: ČTK/AP/Phelan M. Ebenhack

Boston se znovu spoléhal na svého střelce Paula Pierce, který dal 22 ze svých 28 bodů již v první půli a držel tak Celtics v těsném vedení. Definitivní rozuzlení přišlo ve třetí čtvrtině, po které Boston vedl o osm bodů. Výrazně k tomu přispěl i rozehrávač Rajon Rondo, autor 25 bodů a osmi asistencí. Orlando sice v závěru stáhlo manko na rozdíl jediného bodu, Boston však již výhru nepustil.

Fanoušci je poženou

"Naši fanoušci nás doma poženou. Pokusíme se sérii rozhodnout již ve čtyřech zápasech." uvedl Pierce pro agenturu AP. "Víme ale, že Orlando je velmi talentované mladé mužstvo a tyto dvě vítězství rozhodně nebereme jako jistotu postupu do finále. Bude to ještě bitva," dodal.

Výsledek semifinále play-off NBA:
Východní konference - 2. zápas:
Orlando - Boston 92:95, stav série 0:2.

Reklama

Související témata: