Hlavní obsah

Basketbalistka Horáková plánuje další návrat

HRADEC KRÁLOVÉ

Sedmatřicetiletá basketbalistka Eva Horáková-Němcová chystá po dlouhodobém zranění kolena další návrat na palubovky. V příštím týdnu chce evropská šampiónka z roku 2005 a nejlepší hráčka Evropy za rok 1996 začít s přípravou v Hradci Králové, za který před svými zdravotními problémy hrála už v úvodu minulé sezóny.

Foto: internet

Eva Němcová.

Článek

"Po šesti měsících je zraněné koleno v pořádku. Protože mi skončila smlouva, musím se na další domluvit s manažerem a trenérem klubu Miroslavem Volejníkem. Mluvili jsme o tom, ale ještě není nic podepsané. Každopádně chci zkusit ještě rok hrát," řekla Horáková.

Někdejší hvězda zámořské WNBA Horáková poprvé ukončila kariéru v roce 2002 kvůli zranění kolena, ale k basketbalu se vrátila a podruhé odešla v lednu 2006 kvůli ztrátě motivace a dalším zdravotním komplikacím. V zápětí se provdala za o čtrnáct let mladšího basketbalistu Ladislava Horáka, s kterým má dceru Sandru.

Loni v létě se rozhodla ke druhému návratu a podepsala roční smlouvu se Sokolem Hradec Králové. Jenže na konci října si v utkání se Strakonicemi přetrhla zkřížený vaz v pravém koleně a sezóna pro ni předčasně skončila.

O chuť pokračovat v kariéře ji ale dlouhá pauza nepřipravila. Po operaci a rehabilitaci je Horáková už téměř tři měsíce denně v posilovně, běhá a jezdí na kole. Basketbal ale ještě nehrála, zatím prý nechce nic uspěchat.

Hrdinkou ve finále s Ruslem

Horáková před svojí zahraniční kariérou působila v letech 1988 až 1991 v USK Praha. Skvělé roky pak prožila ve francouzském týmu Bourges, s nímž dvakrát vyhrála Evropskou ligu (1997, 1998), a prosadila se i v zámořské WNBA, kde hrála za Cleveland. V roce 2005 se stala hrdinkou finále mistrovství Evropy s Ruskem, které rozhodla tříbodovým košem.

Reklama