Hlavní obsah

Volejbalistky před kvalifikací o ME prosí fanoušky, podpořte nás

KARLOVY VARY

Českým volejbalistkám začíná boj o mistrovství Evropy v roce 2011. Jejich přáním je i za pomoci diváků nasednout v domácím kvalifikačním turnaji na vítěznou vlnu a ve Francii pak potvrdit postup.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Smečařka Helena Havelková věří, že třikrát vyhrajeme.

Článek

Pod novým trenérem Jiřím Šillerem je čeká úvodní část bojů o start v Srbsku a Itálii od pátku v Karlových Varech, druhá část kvalifikace se odehraje o týden později v Agde.

"Tenhle tým má samozřejmě na postup, ale šanci mají všichni stejnou," řekl kouč Šiller. Soupeřkami jeho svěřenkyň budou postupně Rakušanky, Maďarky a Francouzky. Přímo na šampionát postoupí po Varech a Agde jen vítěz, druhý tým konečné tabulky půjde do baráže.

"Jsme favoritkami a jdeme do toho s tím, že třikrát vyhrajeme," řekla smečařka Helena Havelková deníku Sport. "Rozhodne se mezi námi, Maďarskem a Francií," vyjmenoval Šiller největší soupeřky.

Šiller vystřídal u týmu Táňu Krempaskou a základ jeho výběru tvoří hráčky ze zahraničních ligových soutěží. Ty se na kvalifikaci sehrávaly při soustředění v Nymburku a ve třech přípravných zápasech se Slovenskem. "Mám hráčky, které řekly ochotně ano, a většina z nich projevila přání něco s reprezentací dokázat," potěšilo trenéra.

V Karlových varech se zápasy uskuteční v KV Aréně a Šiller doufá, že volejbalistky přijde podpořit hodně fanoušků. "Věřím, že doma pomůžou i diváci," řekl. Otázkou ale je, zda bude šestitisícová kapacita hlediště naplněna alespoň z větší části.

Druhý turnaj kvalifikace je na programu o týden později od 28. do 30. května ve francouzském Agde.

Program (zápasy Česka vysílá ČT4 sport):
21. května: 17:00 ČR - Rakousko, 20:00 Maďarsko - Francie,
22. května: 17:00, ČR - Maďarsko, 20:00 Francie - Rakousko,
23. května: 17:00 ČR - Francie, 20:00 Rakousko - Maďarsko.

Reklama