Hlavní obsah

Házenkářky se připravují na rozhodující boje o postup na ME

PRAHA

Ženská házenkářská reprezentace se připravuje na dva rozhodující zápasy v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. V příštím týdnu budou svěřenkyně Jiřího Tkadlece a Lenky Černé hostit ve středu v Plzni Maďarsko a v neděli nastoupí ve Skövde proti Švédsku. Cesta na šampionát povede přes minimálně remízu v prvním zápase proti jistému vítězi kvalifikační skupiny a následnou výhru na severu Evropy.

Článek

České házenkářky absolvovaly na přelomu minulého týdne čtyřdenní přípravu v Plzni a opět se sešly dnes vpodvečer na stejném místě. Na Maďarky, které dosud neztratily v kvalifikaci ani bod, se budou připravovat vedle tréninků i v modelovaném utkání proti dorostencům Plzně.

"Maďarsko od podzimního utkání, které jsme na jejich půdě odehráli velice dobře takticky, zlepšilo svůj herní výkon. Projevilo se to nejen kvalitní hrou na prosincovém mistrovství světa, ale hlavně v obou vítězných kvalifikačních zápasech se Švédskem," uvedl na svazovém webu Tkadlec.

V přípravě je sedmnáct hráček. Z opor chybí ve Francii hrající Lenka Kysučanová a Pavla Poznarová, které se omluvily kvůli zranění či nemoci. Z původního kádru vypadly i dvě hráčky mistrovské Slavie Praha - nejlepší střelkyně Klára Černá bere antibiotika a Haně Kutlvašrové teprve dnes lékaři sundali sádru z poraněného kotníku ze třetího finálového zápasu interligy proti Veselí. Tkadlec proto pozval Zuzanu Kupkovou z Jindřichova Hradce.

Nominace:
Brankářky: Barbora Raníková (Olomouc), Lucie Satrapová (Slavia Praha), Markéta Doláková (Jindřichův Hradec).
Křídla: Michaela Hrbková, Romana Tomečková (obě Olomouc), Jana Knedlíková (Slavia Praha), Kristýna Salčáková (Zlín).
Pivoti: Petra Vítková (Slavia Praha), Dominika Selucká (Olomouc).
Spojky: Martina Crhová, Hana Martinková (obě Most), Iva Zámorská (Byasen/Nor.), Kateřina Keclíková (Slavia Praha), Iveta Luzumová (Písek), Petra Růčková (Zlín), Helena Štěrbová (Veselí n/M), Zuzana Kupková (Jindřichův Hradec).

Reklama