Hlavní obsah

Basketbalisté Phoenixu první domácí zápas zvládli a snížili sérii s Lakers

PHOENIX

Basketbalisté Phoenixu zvládli důležité první domácí utkání semifinále play off NBA s Los Angeles Lakers a po výhře 118:109 snížili v sérii na 1:2. Hlavní zásluhu na tom měl pivot Amare Stoudemire, který nastřílel 42 bodů a přidal 11 doskoků.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Amare Stoudemire (vpravo) z Phoenixu byl nejlepším hráčem na palubovce.

Článek

Lakers k prodloužení série osmi výher nepomohl ani výborný výkon Kobeho Bryanta, který dal 36 bodů a jediný doskok ho dělil od zisku ceněného triple double.

Lakers nepomohlo ani 36 bodů famózně hrajícího Kobe Bryanta (vpravo). foto: Reuters/Lucy Nicholson

Phoenix se mohl znovu spolehnout i na rozehrávače Steva Nashe. Dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže nastřílel 17 bodů a přidal 15 asistencí, a to i přesto, že si v průběhu zápasu zlomil nos.

"Nos je má nejmenší obava. Mnohem víc mě zajímá výsledek a ten je pro nás nesmírně důležitý. Nemohli jsme si dovolit prohrát, pak už bychom to měli těžké. Teď to chceme doma srovnat," řekl Nash.

Domácí o důležité výhře rozhodli v poslední čtvrtině, kterou vyhráli 32:25, přičemž závěrečné minuty zápasu vyhráli 11:2. Dvaceti body k tomu přispěl Robin Lopez, o bod méně nastřílel Jason Richardson. Hosty vedle Bryanta táhli i autor 23 bodů Pau Gasol a osmnáctibodový střelec Derek Fisher.

Výsledek semifinále play off NBA:
Západní konference - 3. zápas:
Phoenix - LA Lakers 118:109, stav série 1:2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články