Hlavní obsah

Boston promarnil první mečbol, Orlando vyhrálo po prodloužení

BOSTON

Basketbalisté Bostonu promarnili první možnost ukončit semifinálovou sérii play off NBA s Orlandem. Magic na soupeřově palubovce vyhráli 96:92 po prodloužení a v sérii snížili na 1:3 na zápasy.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Basketbalisté Orlanda (v modrém) gratulují svému spoluhráči Dwightu Howardovi (č. 12) koši v utkání proti Bostonu.

Článek

Velkou zásluhu na důležitém pondělním vítězství měli autor 32 bodů a 16 doskoků Dwight Howard a Jameer Nelson, který dal v prodloužení dvě trojky za sebou. "Ještě jsme nechtěli, aby nám skončila sezona," řekl po utkání Howard.

"Začíná to se mnou a Jameerem. Tým na nás stojí a my jsme mu to oplatili poctivou hrou. Nejde o body, prostě jsme spoluhráčům ukázali: Hej, přidejte se k nám a my vám ukážeme cestu," dodal.

Hráčům Magic možná pomohlo i kouzlo bostonské haly. Před zápasem se totiž převlékali ve stejné šatně, ve které hokejisté Philadelphie oslavovali postup přes Boston Bruins, přestože se soupeřem také prohrávali 0:3 na zápasy.

Zatímco Flyers se stali třetím týmem v historii, který otočil zdánlivě beznadějný vývoj série, v NBA se něco podobného ještě nikomu nepodařilo. "Dřív nebo později se to někomu podaří. A každý bude muset začít vyhráním čtvrtého zápasu v sérii," řekl trenér Orlanda Stan Van Gundy. "Tohle bylo klíčové vítězství," přidal.

Bostonu nepomohlo ani 32 bodů Paula Pierce a musí se připravovat na středeční pátý zápas v Orlandu. "Jsou jako špatní nájemníci. Budeme je muset vyhodit. Oni prostě sami neodejdou," prohlásil křídelní hráč Celtics Glen Davis.

"Sami si to komplikujeme. Bylo tady pár akcí, které jsme strašně zkazili. Ale pořád není důvod k panice, pozici máme stále dobrou," řekl Ray Allen.

Semifinále play off NBA:
Východní konference - 4. zápas:
Boston - Orlando 92:96 po prodl. (stav série 3:1).

Reklama

Související témata: